σε , ,

Eugénie Brazier: Αυτή είναι η διάσημη σεφ που τιμά σήμερα η Google

Τι περιλαμβάνει ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα της;

eugenie brazier

Η Eugénie Brazier ήταν διάσημη Γαλλίδα σεφ η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933. Με αφορμή τα 123 χρόνια από την ημέρα της γέννησης της, το Google της αφιέρωσε το σημερινό doodle

eugenie braziers 123rd birthday

Η Eugénie Brazier γεννήθηκε στην πόλη La Tranclière της ανατολικής Γαλλία και έχασε τη μητέρα της στην ηλικία των δέκα ετών. Τότε ήταν που μεταφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Bresse, όπου εκεί ουσιαστικά έμαθε να μαγειρεύει. Η τεράστια μαγειρική φήμη της Eugénie Brazier ταξίδεψε σε ολόκληρη τη Γαλλία, με τους πρώην προέδρους της Γαλλίας Charles de Gaulle και Valéry Giscard d’ Estaing να είναι λάτρεις της κουζίνας της ενώ από τη μαγεία των πιάτων της δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η Γερμανίδα ηθοποιός Marlene Dietrich. Πολλοί εξάλλου είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Eugénie Brazier ήταν και η αιτία όπου η πόλη της Λυών ανακηρύχθηκε η γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Five things you didn’t know about eugénie brazier

Five things you didn’t know about eugénie brazier. Eugénie Brazier, the first woman to be awarded three Michelin stars, is widely regarded the “mother of modern French cooking”. Born on 12 June 1895, Brazier opened her first restaurant in a former grocery store in Lyon at the age of 26 and soon built a reputation for simple, elegant food.

Η Γαλλίδα σεφ ξεκίνησε να μαγειρεύει από 20 ετών έχοντας ως βάση τοπικές συνταγές τις οποίες η ίδια βελτίωνε. Το πρώτο της εστιατόριο το άνοιξε το 1921 ονομάζοντας το «La Mère Brazie» και καταφέρνοντας να μετατρέψει την κουζίνα της σε ένα εθνικό φαινόμενο. Αργότερα άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο επίσης κατάφερε να κερδίσει τρία αστέρια Michelen. Μάλιστα, η επίδοση των έξι αστεριών Michelen της Γιουτζίν Μπραζιέ αποτέλεσε ρεκόρ, το οποίο διατηρήθηκε για 36 χρόνια. Η Eugénie Brazier πέθανε το 1977, σε ηλικία 81 ετών. Τα πιο φημισμένα πιάτα της Brazier περιλαμβάνουν την αστακομακαρονάδα, που περιέχει μπράντι και κρέμα

Μια από τις πιο πετυχημένες σεφ στη γαλλική κουζίνα

Who was Eugénie Brazier? Everything You Need to Know about “Famous French Chefs”

Who was Eugénie Brazier? Everything You Need to Know about “Famous French Chefs” Today Google Doodle celebrates on her 123rd birthday. Eugénie Brazier, known as “la mère Brazier” was a famous French chef, the first woman to earn three Michelin stars, turning Lyon into France’s capital of gastronomy.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!