σε , , ,

Όταν έμοιαζε πολύ φυσιολογικό ότι ο Κων. Καραμανλής πήγαινε διακοπές στη Μύκονο με ελικόπτερο απ’ το Καλλιμάρμαρο

Το WTF ρετροπράγμα της ημέρας

Έπεσα τυχαία πάνω στο βίντεο, του 1994. Προβλήθηκε στις ειδήσεις του τότε ΣΚΑΪ τις οποίες παρουσίαζε η Λιάνα Κανέλλη.

Σκοπός του ρεπορτάζ ήταν να μας ενημερώσει για τις σιβυλλικές αλλά βαρυσήμαντες δηλώσεις στις οποίες μας είχε συνηθίσει στα τελευταία χρόνια της προεδρίας του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του, που κατακρίνουν την αγάπη του Έλληνα για τη δημοσιότητα (ή κάτι τέτοιο, δεν ακούγονται όλες οι λέξεις και πολύ καθαρά) ήταν αυτές:

Όμως πέρα απ’ τις κάπως ασαφείς δηλώσεις που ειπώθηκαν με στόμφο μεγάλου φιλοσόφου, έπαθα πλάκα με το πώς κάποτε όλα αυτά ήταν αυτονόητα και αποδεκτά.

Δεν λέω ότι έκανε κάποιο λάθος, απλά με τα σημερινά μέτρα και σταθμά, θα είχε γίνει χαμός.

Φανταστείτε τώρα, μετά από χρεωκοπία, κρίσεις, πανδημίες, ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μη μιλούσε ποτέ παρά μόνο όταν πήγαινε να παίξει γκολφ (ναι, πολλές απ’ τις δηλώσεις του Καραμανλή έγιναν πριν ή μετά το γκολφ του), ή όταν έφευγε για διακοπάρες στη Μύκονο.

Κι όχι μόνο θα πήγαινε Μύκονο αλλά αντί να το κάνει διακριτικά, θα μάζευε και τις κάμερες για να το γιορτάσει. Και φυσικά θα πήγαινε με (ιδιωτικό; κρατικό;) ελικόπτερο το οποίο πάρκαρε στο Καλλιμάρμαρο (!) για να μη χρειάζεται να τρέχει μακριά απ’ το Προεδρικό.

Οι υπερβολές των πλουσίων και ισχυρών τότε συγχωρούνταν ή θεωρούνταν δεδομένες…

Μόνο ως κερασάκι στην τούρτα λειτουργεί το σουρεαλιστικό κούνημα του δακτύλου περί δημοσιότητας του Έλληνα και οι έμμεσες νουθεσίες στους (άλλους φυσικά) πολιτικούς, μπροστά στις δεκάδες κάμερες που είχαν μαζευτεί εκεί, κι εν μέσω τουριστών και άλλων κοινών θνητών που κοιτούσαν σα χάνοι.

Και μετά, έμπαινε στο ελικόπτερο ή πήγαινε για γκολφ, έχοντας, ας πούμε, κάνει το χρέος του…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας είσαι;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote