σε

15 αστέρια Michellin σε 5 ημέρες – Αυτοί είναι οι σεφ του φετινού Sani Gourmet

Οκτώ σεφ βραβευμένοι και μερικά απ’ τα πιάτα τους

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι σεφ που θα συμμετάσχουν στο φετινό Sani Gourmet, που διοργανώνεται για 13η χρονιά απ’ το Sani Resort στη Χαλκιδική.

Φέτος πρωταγωνιστές είναι οκτώ σεφ βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, οι οποίοι βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους. Για πέντε ημέρες, στα εστιατόρια Water, Katsu, Fresco και Byblos, θα συμμετέχουν σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, καταθέτοντας τις γνώσεις και το ταλέντο τους, συμμέτοχοι σ’ έναν γαστρονομικό διάλογο που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, με κοινό παρονομαστή τη γεύση.

Να ποιοι είναι:

1. THOMAS BÜHNER (Γερμανία)

3 Αστέρια Michelin

92 0

Ανάμεσα στους μόλις δέκα Γερμανούς σεφ που μετρούν τρία αστέρια Michelin, o Thomas Bühner δεν βρίσκεται απλά στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής στη Γερμανία εδώ και είκοσι χρόνια –είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς της.

Screenshot 19

Το πρώτο αστέρι Michelin του Thomas Bühner ήρθε το 1996, μετά πέντε χρόνια δουλειάς στην κουζίνα του εστιατορίου La Table στο Dortmund. Ο σεφ συνέχισε με επιμονή την αναζήτηση της τελειότητας, αποκτώντας το δεύτερο του αστέρι το 1998 και το τρίτο το 2012.

Screenshot 20 1

Τα ευφυή, κομψά του πιάτα φέρνουν στο προσκήνιο με πλήρες σέβας τα ίδια τα υλικά τους και είναι επίσης υπεύθυνα για τον τίτλο του Grand Chef που του απονεμήθηκε από το Relais & Châteaux και την αποδοχή του στα Les Grandes Tables du Monde, το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Η φιλοσοφία του βρήκε το πιο πρόσφατό της σπίτι στο βραβευμένο εστιατόριο La Vie του Osnabruck. Μπορείτε να γευτείτε τις φρέσκες, ζωηρές γεύσεις του Thomas Bühner στο εστιατόριο Water στις 10, 11 και 12 Μαΐου.

2. STEPHANIE LE QUELLEC (Γαλλία)

2 Αστέρια Michelin

A stephanie le quellec la scene portrait

Έχοντας πρόσφατα λάβει το δεύτερο της αστέρι Michelin, η Stephanie Le Quellec εκπροσωπεί απόλυτα το σημερινό πνεύμα της γαλλικής γαστρονομίας.

Τα πιάτα της συνδιαλέγονται με τη γαλλική παράδοση, τη χάρη και το πάθος. Εκλεπτυσμένη αλλά ανεπιτήδευτη, η Stephanie La Quellec κέρδισε στο γαλλικό Top Chef 2011 και διαθέτει δύο αστέρια Michelin, το 2014 και το 2018, για το παριζιάνικο La Scène που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Prince de Galles. Σήμερα, οι κριτικοί μιλούν για τη γαστρονομική αναγέννηση του Prince de Galles, δίνοντας τα εύσημα στη Stephanie και την ομάδα της.

stephanie le quellec so chic interview art at curate 4 1

Αν και επικεντρώνεται κυρίως στη γευστική παράδοση του γαλλικού νότου, το φαγητό της Stephanie δείχνει διαθέτει από όλα γενναιοδωρία στη γεύση, την ικανότητά της να επιλέγει υλικά υψηλότατης ποιότητας, αλλά και μια προσβασιμότητα που πηγάζει από πειθαρχία και αυτοπεποίθηση.

Περιγράφει το φαγητό της ως «αποτελεσματικό, εποχιακό και διασκεδαστικό», εξηγώντας ότι είναι σημαντικό για κάθε σεφ να αναγνωρίζει πότε πρέπει να αφήσει τα υλικά να «αναπνεύσουν». Τα δύο αστέρια Michelin της Stephanie επισφραγίζουν το αποτέλεσμα. Η Stephanie θα μαγειρέψει για το κοινό του Sani Gourmet στις 13 και 14 Μαΐου, στο εστιατόριο Water.

3. SIMON ROGAN (Ηνωμένο Βασίλειο)

2 Αστέρια Michelin

simon rogan

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον Simon Rogan με σκηνοθέτη που ρίχνει με δεξιοτεχνία τους προβολείς στους πρωταγωνιστές του – τα καλύτερης ποιότητας υλικά στον κόσμο.

Άνοιξε το φημισμένο L’Enclume το 2002. Σύντομα έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin, όπως και ένα ακόμη το 2013. Ξεκίνησε επίσης δικό του αγρόκτημα, το οποίο προμηθεύει το εστιατόριο με φρέσκα εποχιακά προϊόντα και τον φέρνει πιο κοντά στη μεγαλύτερη έμπνευσή του, τη φύση.

30939977 29341814

Ομολογουμένως, τo L’Enclume παραμένει η ναυαρχίδα του, σε συνδυασμό με το Aulis L’Enclume, έναν νέο χώρο έρευνας και ανάπτυξης που προστέθηκε πριν από δέκα χρόνια. Δεν θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε το Rogan & Co, το Roganic, το Aulis London… O chef ηγείται επτά στο σύνολό τους επιτυχημένα εστιατόρια, δύο από τα οποία έχουν από ένα ακόμη αστέρι Michelin.

Στα πιάτα του χρησιμοποιεί εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά, βότανα, λουλούδια και φρούτα, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα, χωρίς υπερβολές και περιττή πολυπλοκότητα, που επικεντρώνουν στην ουσία της γαστρονομικής ευχαρίστησης. Το κοινό του Sani Gourmet θα έχει την ευκαιρία να γευτεί την κουζίνα του Simon Rogan στις 10, 11 και 12 Μαΐου στο Byblos Caviar.

4. MANJUNATH MURAL (Σιγκαπούρη)

1 Αστέρι Michelin

Screenshot 21 1Ως ο πρώτος chef στην Ιστορία που κατέκτησε αστέρι Michelin στη νοτιοανατολική Ασία για την ινδική κουζίνα του, ο Manjunath Mural γνωρίζει καλά την υψηλή γαστρονομία.

Η καριέρα του ξεκινά το 1993 στην πόλη Bangalore, όπου έθεσε σαν στόχο του γαστριμαργική τελειότητα. Μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Singapore Gourmet Hunt το 2007. Δύο χρόνια μετά έγινε ακόμα γνωστότερος στο ευρύ κοινό μέσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον μαγειρικό διαγωνισμό του Channel News Asia.

IMG 0429 01

Έχει λάβει ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο The Song of India επί τρία συνεχόμενα έτη για τη μαγειρική του, που αποτελείται από αυθεντικά ινδικά πιάτα που έχει ανανεώσει και τελειοποιήσει, κάνοντάς τα προσβάσιμα όσο και νόστιμα. Είναι απλά η επιτομής της σύγχρονης ινδικής κουζίνας.

IMG 0458 01

Με σημεία αναφοράς την κληρονομιά και τις ρίζες του αλλά κυρίως τη χαρά του μαγειρεύειν και του τρώγειν, ο chef Manjunath Mural θα σερβίρει ινδικά γευστικά θαύματα στο Byblos Caviar στις 13 και 14 Μαΐου.

5. RAFA COSTA E SILVA (Βραζιλία )

1 Αστέρι Michelin

tomas rangel1 e1532964710185

Αυτός ο δυναμικός Βραζιλιάνος σεφ έχει μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους και συνεχίζει να απολαμβάνει της εκτίμησης απαιτητικών κριτικών και κοινού.

Από το αστέρι Michelin του μέχρι μια πολύ καλή θέση στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής και στο «Εστιατόριο της Χρονιάς» από το Revista Época, ο κόσμος της γαστρονομίας δεν χορταίνει να αποθεώνει τις γευστικές δημιουργίες του.

Prato 1920x750

Αφού αποφοίτησε από το Culinary Institute of America, έπιασε δουλειά σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Jean Georges και το René Pujol. Σε αναζήτηση της γευστικής τελειότητας, ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία και το Mugaritz, που διαθέτει δύο αστέρια Michelin. Εκεί ξεκίνησε να δουλεύει χωρίς αμοιβή ως μαθητευόμενος stagier το 2007 και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τη θέση του Executive Chef, το 2011.

Τον ίδιο χρόνο, αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, με όνειρο να ανοίξει δικό του εστιατόριο. Το Lasai στέφθηκε με επιτυχία χάρη σε πιάτα τοπικά, απλά αλλά συγχρόνως πλούσια. Ο Rafa Costa e Silva θα μαγειρέψει για τους προσκεκλημένους του Sani Gourmet στο εστιατόριο Katsu στις 10, 11 και 12 Μαΐου.

6. TAGAKI KAZUO (Ιαπωνία)

2 Αστέρια Michelin

10A0052

Θεωρείται η απόλυτη έκφραση της ιαπωνικής κουζίνας. Το «Kyo-ryori» πρόκειται για μια μαγειρική παράδοση τουλάχιστον 700 ετών που προέρχεται από τα μαγειρεία του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Ο σεφ Tagaki Kazuo χαίρει μεγάλου σεβασμού ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτού του μαγειρικού ύφους που επιτρέπει στα πιάτα να αφηγηθούν ιστορίες χρησιμοποιώντας μοναδικές τεχνικές.

Screenshot 1 5

Ο στόχος του να συνεχίσει την μακράς ιστορίας αυτής της κουζίνας και η προσπάθεια αυτή του έχει ήδη εξασφαλίσει δύο αστέρια Michelin. Συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία στα πιάτα του, ο chef θέλει να διασώσει την εκλεπτυσμένη παράδοση του Κιότο και να τη μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται προετοιμασία και τεχνική αρτιότητα, με περίτεχνες δημιουργίες που μιλούν σε όλες τις αισθήσεις, από την όψη τους μέχρι τις υφές και τα αρώματα που κρύβουν.

IMG 0612

Το εστιατόριο Tagaki έχει δύο αστέρια Michelin από το 2010, ενώ ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του, Tagaki Kazuo είναι επίσης consultant chef του ξενοδοχείου Shangri-La της Ταϊπέι και του ιαπωνικού μενού της αλυσίδας Intercontinental. O chef Tagaki θα παρουσιάσει μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο Katsu, στις 13 και 14 Μαΐου, στα πλαίσια του Sani Gourmet.

7. FREDRIK BERSELIUS (ΗΠΑ)

2 Αστέρια Michelin

76448 hero2

Ένας πραγματικός σταρ του εδώ και του τώρα της foodie σκηνής, ο γεννημένος στη Σουηδία Αμερικανός Fredrik Berselius είναι εκπρόσωπος της trendy μαγειρικής New Nordic.

Είναι σεφ και ιδιοκτήτης του Aska, που διαθέτει μόλις 10 από τα πιο πολυπόθητα τραπέζια σε όλη την Νέα Υόρκη. Μέρος της εμπειρίας που κάνει το Aska να ξεχωρίζει είναι πως οι σεφ σερβίρουν αυτοπροσώπως τα πιάτα τους, απαντούν σε ερωτήσεις και απολαμβάνουν τις αντιδράσεις του κοινού.

Best New Restaurants 0517 GQ FEBR01 01

Είναι γεμάτος επιμονή και φιλοδοξίες – τόσο, που έκλεισε το προηγούμενο εστιατόριό του παρ’ όλη την επιτυχία του, «για να συνεχίσει να βάζει προκλήσεις στον εαυτό του», όπως εξήγησε. Η μοδάτη Νέα Σκανδιναβική Κουζίνα διαφοροποιείται από τα στεγανά της γαλλικής μαγειρικής, με τους σεφ να χρησιμοποιούν τις τεχνικές και τη δημιουργικότητά τους για να εξερευνήσουν Σκανδιναβικά υλικά, δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια μαγειρική παράδοση.

215 2

Τα πιάτα που σερβίρει ο Fredrik Berselius είναι παραδοσιακά, τοπικά και ξεχειλίζουν από δημιουργικότητα. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο Sani Gourmet, στο εστιατόριο Fresco στις 10, 11 και 12 Μαΐου.

8. GREG MALOUF (Αυστραλία)

2 Αστέρια Michelin

Screenshot 3 6

Μπορεί να είναι γνωστός ως η μεγαλύτερη αυθεντία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, αλλά οι μαγειρικές εξερευνήσεις του Greg Malouf τον πάνε ακόμα παραπέρα.

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη, έχει Λιβανέζους γονείς και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ταξιδεύοντας σε αναζήτηση συνταγών, τεχνικών και έμπνευσης. Έχει δουλέψει στο MoMo της Μελβούρνη, στο Zahira του H Hotel στο Ντουμπάι, το αστεράτο Petersham Nurseries Café του Λονδίνου. Επίσης, έχει βραβευτεί από το κράτος του Λιβάνου για τη συνεισφορά του στη λιβανέζικη μαγειρική κουλτούρα.

Screenshot 2 7

Εισάγοντας δυτικές τεχνικές παρασκευής και προετοιμασίας του φαγητού, ο Malouf –ο «πρωτεργάτης της μεσανατολικής μαγειρικής στην Αυστραλία», σύμφωνα με την Alla Wolf-Tasker– έχει ουσιαστικά επανεφεύρει παραδοσιακά πιάτα, αποθεώνοντας την «νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής».

img43468.1426x713

Το ορτύκι με πέπλο του έχει βραβευθεί ως Πιάτο της Χρονιάς. Ο οδηγός Good Food Guide τον έχει βραβεύσει με δύο σκούφους. Η γευστική απόδειξη θα δοθεί σερβιρισμένη στο Sani Gourmet, στις 13 και 14 Μαΐου στο εστιατόριο Fresco.

[+] Sani Gourmet Side Monthly Events

To Sani Gourmet επεκτείνεται στη σεζόν και πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, καθιερώνοντας ένα γαστρονομικό μηνιαίο ημερολόγιο.

Τα Sani Gourmet Side Monthly Events, ξεκινούν δυναμικά τον Μάιο παρουσιάζοντας ένα μενού για παιδιά δια χειρός Annabel Karmel, της Νο1 Αγγλίδας συγγραφέως παιδικών βιβλίων μαγειρικής με υψηλή διατροφική αξία. Τον Ιούνιο ο pastry chef Graham Horniglod θα παρουσιάσει τα 25 χρόνια εμπειρίας του μέσα από ντελικάτα και αρωματικά γλυκά, ενώ τον Ιούλιο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ettore Botrini θα δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γαστρονομικής αριστείας στο εστιατόριο Fresco του Sani Dunes.

Tον Αύγουστο ο Mauro Collagreco θα μαγειρέψει στο Water Restaurant του Sani Asterias. Ο πολυβραβευμένος chef, με ρίζες από την Ιταλία και την Αργεντινή, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Sani Resort να εμπνευστεί και να δημιουργήσει το νέο μενού του Water. Το νέο αυτό έρχεται να αναπτύξει περαιτέρω την ισχυρή παράδοση του Sani Resort στις υψηλού κύρους γαστρονομικές συνεργασίες, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι το εστιατόριο Mirazur του Colagreco έλαβε το τρίτο του αστέρι από τον διακεκριμένο οδηγό Michelin Guide. Εμπνευσμένος από το φυσικό περιβάλλον του Sani και τα κορυφαία προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας, ο βραβευμένος σεφ θα δώσει πνοή σε εξαιρετικά πιάτα με φρέσκα, ποιοτικά υλικά, ισορροπία γεύσεων και άψογη παρουσίαση για την απόλαυση των φιλοξενούμενων και των επισκεπτών του Sani Resort.

Ο οδηγός Michelin εκθειάζει την σπιρτάδα της μαγειρικής της ενώ οι κριτικοί γεύσης αποκαλούν το μενού της «επιτομή της Thai κουζίνας». Έτσι, τον Σεπτέμβριο, η σεφ Apiradee Thirakomen ή Thiou, θα παρουσιάσει στο Asian, τις γεύσεις της χώρας της μέσα από πιάτα που «ενώνουν» γευστικά την Ευρώπη με την Ταϋλάνδη και δημιουργούν ισχυρό αντίκτυπο, ενώ τον Οκτώβριο, ο δικός μας Χρύσανθος Καραμολέγκος θα δώσει στην Ντομάτα, ένα γαστριμαργικό ρεσιτάλ ελληνικής κουζίνας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι ο πλέον δημιουργικός Έλληνας σεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες σεφ στα side events είναι επίσημοι consultant chefs του Sani Resort στην έμπνευση και ανάπτυξη των μενού, στην εξαγωγή σεμιναρίων, trainings και γενική επιμέλεια.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!