σε ,

Αυτός ο κύριος ξύπνησε gay το επόμενο πρωί… Γιατί;

Μερικές παλιές διαφημίσεις που σήμερα μοιάζουν αλλόκοτες

Με το ποστ του για την προέλευση των σχετικών με την ομοφυλοφιλία λέξεων, ο Άρης με τσίγκλισε να  ψάξω λίγο παραπάνω  για ατάκες και απεικονίσεις που, αν τις διαβάζαμε σήμερα, θα αποκτούσαν καινούριο νόημα.

Μακράν η καλύτερη είναι τούτη εδώ:

Αποβραδίς πίνεις το βιταμινούχο ρόφημά  σου, το πρωί ξυπνάς gay, τουτέστιν χαρούμενος… αλλά, δείτε πώς λειτουργεί το ίδιο μήνυμα σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Αυτό το ξένοιαστο ξύπνημα σε κάτασπρα σεντόνια ίσως φαντάζει στα μάτια μας πολύ αθώο. Το διαφημιστικό μήνυμα, είναι, σ’ ένα χαρούμενο ξύπνημα ποντάρει – το ανδρικό σώμα είναι αρκετά, αποενοχοποιημένα, ημίγυμνο (υπάρχει και αντίστοιχη διαφήμιση με κοπέλα, η οποία όμως είναι πάρα πολύ ντυμένη). Αυτά τα vintage ημίγυμνα ανδρικά σώματα των διαφημίσεων ίσως και να λειτουργούσαν ως χαραμάδες μύχιων πόθων τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες… αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Η λέξη “Gay” πάντως δεν έχει καμία τέτοια φόρτιση.

Και αφού ξυπνήσετε πουρνό πουρνό, σας έχουμε και κρουαζιέρα ! Gay κρουαζιέρα – που δεν είναι αυτό που νομίζετε. Η λέξη και πάλι ταυτίζεται με τη χαρά, αν και μυστήριο καλύπτει το πού κοιτάζει ο νεαρός της φωτογραφία., και πώς τον κοιτάζουν οι υπόλοιποι – αυτά, πάντα, με το βλέμμα ενός καχύποπτου μεσήλικα του 2020.

Στην οποία κρουαζιέρα, έτσι και έρθετε τετ α τετ με παρτσακλό ξωτικό, είτε σας χάλασε το καναπεδάκι του μπουφέ, είτε το εξώκοσμο ον έχει έρθει με ιδιαίτερο σκοπό. Έκλεψε τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να μας κάνει gay.  Πώς το ερμηνεύετε σήμερα αυτό; Πώς;

Αλλά, επειδή εγώ είμαι ο άντρας ο μετροσέξουαλ, ο σωστός, θα προτιμήσω μερικά gay αξεσουάρ για την εμφάνισή μου. Τουτέστιν, ξύρισμα κόντρα, χωρίστρα το μαλλί, και μπριγιαντίνη, αμ πως!

Αν πάλι ο μαστροχαλαστής που κρύβετε μέσα σας, δεν σας αφήνει σε ησυχία, δοκιμάστε το προϊόν που ακολουθεί – τι κι αν χάλασε η φορμάικα, με το Gaytop όλα μια χαρά.

Σας αφήνω να διαβάσετε μόνοι-ες σας τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.  Και κλείνω (με υπόσχεση /απειλή να επανέλθω), με μια σκέψη.  Πίσω από αυτή την κοινωνία που δεν είχε νοηματοδοτήσει τη λέξη gay όπως εμείς σήμερα, βρίσκονταν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν βρήκαν ποτέ την ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Που, δεν τόλμησαν να ζήσουν ως αυτό που ήταν (gay οπως το εννοούμε σήμερα), αλλά επέλεξαν να κλειστούν σε συμβατικά καλούπια μιας gay (όπως την εννοούσαν τότε) “κανονικότητας”.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνουν πραγματικά οι λέξεις που περιγράφουν την ομοφυλοφιλία;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε