σε ,

Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ελληνικού άρχισε να κατασκευάζεται το 1938 στη θέση Χασάνι.  Αποτελούσε για περισσότερα από 60 χρόνια το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης της Αθήνας.

Η τελευταία απογείωση πραγματοποιήθηκε το 2001. Ήταν ένα Boeing 737 της Ολυμπιακής Αεροπορίας που πραγματοποίησε πτήση με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Στην νοτιοανατολική πλευρά του πρώην διεθνούς αεροδρομίου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα 7 αεροσκάφη.

Ανάμεσά τους δεσπόζει το Olympic-Eagle, είναι ένα Boeing 747-200 των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Εντάχθηκε στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα τέλη του 1973 με πρωτοβουλία του Αριστοτέλη Ωνάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Video από Drone! Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού!

Video από Drone: Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού! Το διεθνές αεροδρόμιο του Ελληνικού άρχισε να κατασκευάζεται το 1938 στη θέση Χασάνι. Αποτελούσε για περισσότερα από 60 χρόνια το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης της Αθήνας. Η τελευταία απογείωση πραγματοποιήθηκε το 2001.

Αποτελείται από δύο ορόφους. Η Boeing σχεδίασε το επάνω κατάστρωμα για στεγάσει την πρώτη θέση. Το μέγεθός του ήταν τέτοιο που για 37 χρόνια κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ αεροσκάφους με την μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών.

Το Olympic Eagle εκτελούσε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Αυστραλία, Βόρεια Αμερική, Αφρική, Ασία. Η καμπίνα του αεροσκάφους ήταν χωρισμένη σε ζώνες, καθεμιά απ’ τις οποίες είχε ένα όνομα από σημεία της Ακρόπολης Αθηνών, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε έντονο το αρχαίο ελληνικό στοιχείο.

Το αεροσκάφος ταξίδευε έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, οπότε και εγκαταλείφθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

4 points
Upvote Downvote

Total votes: 18

Upvotes: 11

Upvotes percentage: 61.111111%

Downvotes: 7

Downvotes percentage: 38.888889%

Αφήστε μια απάντηση

Γράφτηκε από Θωμάς Ανδρεόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978 και από πολύ μικρός ασχολούμαι με την φωτογραφία και τον αερομοντελισμό.
Τα τελευταία έξι χρόνια κατάφερα να τα συνδυάσω με αποτέλεσμα να εξελίξω το έργο μου με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Το περασμένο έτος έχουν εκτεθεί έργα μου σε γκαλερί και διεθνείς εκθέσεις φωτογραφίας στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη, στο Στρασβούργο, στο Άμστερνταμ και στην Βιέννη, ενώ η ταινία μου μικρού μήκους με τίτλο Treechurch, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρίγα της Λετονίας και να φτάσει εώς τα ημιτελικά.

Τον Δεκέμβριο του 2017 βραβεύθηκα με το βραβείο Action in Greece της Sigma M.G. για την προσφορά μου στην προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό.