σε , ,

10 τρίβια που κάνουν το Air Force One το πιο ασφαλές αεροπλάνο του πλανήτη

Το αεροπλάνο που έχει πάντα προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων!

Tα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιουνίου κατέφθασε στην Κρήτη το Air Force One, το οποίο μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την κρίσιμη συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Hillary Clinton Obama GIF by NowThis – Find & Share on GIPHY

NowThis is a socially distributed media company dedicated to bringing you short-form news content on social and mobile platforms

Για τους περισσότερους το Air Force One είναι ένα από τα πιο ασφαλή αεροπλάνα του πλανήτη. Παρακάτω βρήκαμε 10 λόγους οι οποίοι το επιβεβαιώνουν!

1. Το Air Force One μπορεί να επιβιώσει σε μια πυρηνική επίθεση αφού το σώμα του είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμα και επίθεση με πύραυλο από το έδαφος!

2. Το Air Force One έχει προτεραιότητα έναντι άλλων αεροπλάνων και δεν περιμένει «σχέδιο πτήσης» για να απογειωθεί ή για να προσγειωθεί. Η κίνηση στα εμπορικά αεροδρόμια διακόπτεται όταν θα υπάρξει προσγείωση ή απογείωση του ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου το αεροπλάνο προτιμά στρατιωτικά αεροδρόμια έτσι ώστε να μην μπλεχτεί με το χάος στα πολιτικά αεροδρόμια.

3. Το Air Force One αποτελείται από τρεις ορόφους οι οποίοι συνολικά αγγίζουν τα 371 τετραγωνικά μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 96 άτομα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ενώ διαθέτει 85 τηλέφωνα και 2 μεγάλες κουζίνες.

4. Στο αεροπλάνο και σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο του Αμερικανού προέδρου υπάρχει ένα μίνι χειρουργείο με όλα τα απαραίτητα εφόδια (όπως επίσης και μπουκάλες με αίμα του προέδρου) ενώ σε αρκετά σημεία του αεροσκάφους υπάρχουν διάφορα ιατρικά εξαρτήματα.

5. Το κόστος παραγωγής αυτού του αεροπλάνου έφτασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια! Ένα ποσό-ρεκόρ για κατασκευή αεροπλάνου. Κάθε ώρα που πετάει το αεροπλάνο, στοιχίζει στις Η.Π.Α. 56.000 δολάρια!

6. Υπάρχει πάντα ένα «εφεδρικό» Air Force One, το οποίο ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου και είναι έτοιμο να αναλάβει δράση σε περίπτωση που το κυρίως αεροπλάνο δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει.

7. H είσοδος του προέδρου γίνεται πάντα από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους καθώς το δωμάτιο του βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο. Αμέσως μετά βρίσκεται το λεγόμενο ιπτάμενο οβάλ γραφείο.

8. To Air Force One διαθέτει και ένα κέντρο καμερών οι οποίες παρακολουθούν κάθε σημείο του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι κάμερες στα φτερά του αεροσκάφους.

9. Το αεροπλάνο μπορεί να μείνει στον αέρα για  πολλές ημέρες αφού μπορεί να ανεφοδιαστεί στον αέρα έως και τα 35.000 πόδια! Μάλιστα, τα εφόδια που υπάρχουν στο αεροπλάνο επαρκούν για περίπου 1 μήνα.

10. Το αεροσκάφος μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως 650 μίλια την ώρα. Δεν είναι λίγες οι φορές δε, που έχει φτάσει και τα 700 μίλια ταχύτητα!

Το National Geographic έχει κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το Air Force One:

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

11 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.