σε ,

Τρία straight παιδιά οικογενειών “του Σατανά” αποδομούν το ομοφοβικό ντελίριο των συνήθων υπόπτων

Ο 16χρονος Γιάννης, η 20χρονη Ανατολή και η 25χρονη Μαρίλη

παιδιά ομόφυλων ζευγαριών

Με κάδρο το ομοφοβικό κρεσέντο εκκλησίας, ακροδεξιάς και συνήθων υπόπτων, τρία παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, νιώθουν πως για κάποιους είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί πως οι οικογένειές τους δεν έρχονται από την κόλαση. Εδώ φάνηκε να είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει η ελληνική ψυχιατρική εταιρεία πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχικό νόημα.

Στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη, ο 16χρονος Γιάννης, η 20χρονη Ανατολή και η 25χρονη Μαρίλη μιλούν για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους, αποδομώντας με απολαυστική φυσικότητα όλα τα ομοφοβικά (συγκαλειμμένα και μη) επιχειρήματα που αρθρώνονται τελευταία, με φόντο το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Γιάννης

Ο 16χρονος Γιάννης μεγάλωσε σε μια οικογένεια με δυο μαμάδες και αν έβαζε έναν τίτλο στα παιδικά του χρόνια θα ήταν αυτός: “κανονικά”.

 

“Και με τις δυο μητέρες μου ήταν σαν μια κανονική οικογένεια στην Ελλάδα. Κάθε οικογένεια έχει τα καλά της και τα κακά της, αλλά εγώ μεγάλωσε σε μια οικογένεια που με αγαπούσαν πολύ σε κάθε στάδιο της ζωής μου, δεν υπάρχει διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια”, ανέφερε. Τονίζοντας πως ποτέ δεν ντράπηκε για την οικογένειά του, μοιράστηκε πως ποτέ δεν δέχτηκε bullying. ΟΚ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να εξηγήσει λίγο καλύτερο το οικογενειακό του concept, ενώ φαίνεται να σόκαρε τους πάντες λέγοντας πως ο ίδιος είναι straight.

“Αν κάποιος μου πει κάτι, δεν τον αφήνω να με ξεπεράσει και να με θυμώσει, γιατί μπαίνει στο κεφάλι μας και μας επηρεάζει. Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν βέβαια και τα αρνητικά, ότι ‘αυτοί δεν μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά, ‘αχ τα καημένα τα παιδιά, κάποιος να τα πάρει’, λες και ζούμε σε οικογένεια του σατανά και ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι στη φυλακή για αυτό που είμαστε”, είπε, συμπληρώνοντας το αυτονόητο: “Μια οικογένεια straight με μια οικογένεια ΛΟΑΤΚΙ δεν έχει καμία διαφορά στην αγάπη και στη φροντίδα που έχουν στα παιδιά τους”.

Πώς του εξήγησε η μητέρα του όσα κάνουν την οικογένειά του να διαφέρει με έναν τρόπο από τις υπόλοιπες; “Έβλεπα ότι είμαι πάντα με δυο μητέρες και δεν είχα μια πατρική φιγούρα. Μου εξήγησε ότι μπορεί να είμαστε λίγο διαφορετικοί από τις άλλες οικογένειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να ήμουν λίγο μπερδεμένος στην αρχή, αλλά μεγάλωσα και έμαθα να αγαπάω και να στηρίζω την οικογένειά μου. Εγώ την αλήθεια είπα, η ζωή μου ήταν γεμάτη με ευτυχισμένες στιγμές και πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια”.

Η Μαρίλη

Η 25χρονη Μαρίλη Μπουφίδου μίλησε για τη δική της οικογένεια στον Σταύρο Θεοδωράκη: για τη μαμά και τους δυο μπαμπάδες της. Η νέα της οικογένεια προέκυψε όταν μετά το διαζύγιό του με τη μητέρα της, ο μπαμπάς της Μαρίλης ερωτεύτηκε έναν άνδρα, ο οποίος είναι ο σύντροφός του τα τελευταία χρόνια. “Με τη μητέρα μου είχαν αποφασίσει να έχουν ανοιχτό γάμο, οπότε όταν έγινα 18 πήραν διαζύγιο και από τότε έχω δυο σπίτια, το σπίτι με τη μαμά μου και το σπίτι με τους μπαμπάδες μου”.

 

Η Μαρίλη ανέφερε στη συνέχεια πως το γεγονός ότι μεγαλώνει σε ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια ποτέ δεν υπήρξε “μυστικό”. Τόνισε πως “στο Pride του 2015 συμμετείχαμε οικογενειακώς και η μαμά και οι μπαμπάδες μου και εγώ με το σωματείο διεμφυλικών. Η γιαγιά μου την έχει αγκαλιάσει αυτή τη σχέση , όπως και όλη η οικογένεια έχει αγκαλιάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πατέρα μου. Κάτι μακρινοί συγγενείς που έχει τύχει να εκφράσουν ομοφοβία και άσχημα σχόλια, η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά τα έχουμε εξοστρακίσει”.

Και η Μαρίλη είναι straight. Θέλει πολύ να κάνει οικογένεια με τον άνδρα της στο μέλλον. “Είμαι straight γυναίκα. Δεν ένιωσα ποτέ έλξη προς τις γυναίκες, θα μπορούσε, αλλά δεν συνέβη. Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο στις επιλογές μου ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πατέρα μου, ούτε ο περίγυρός μου. Ήξερα από μικρή τη σεξουαλικότητά μου, όπως και τα παιδιά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας”, δήλωσε.

Η Ανατολή

Η 20χρονη Ανατολή μεγάλωσε με μια μητέρα που είχε σχέση με γυναίκες. Παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα (συχνά, χυδαία) με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, σχολίασε πως “πολλοί είναι αφοριστικοί χωρίς να ξέρουν ακριβώς ανθρώπους που να είναι gay ή λεσβίες και λένε άσχημα πράγματα και είναι πολύ αρνητικοί”.

 

Η ίδια μεγάλωσε στην Αθήνα με τη μητέρα της και αναφέρει: “ήξερα πάντα ότι ήταν με γυναίκες αντί για άντρες. Πριν από οχτώ χρόνια η μαμά μου γνώρισε τη Μαρίνα και αυτό το καλοκαίρι παντρεύτηκαν. Εκείνη η μέρα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής μου, ήταν η στιγμή που δημιουργήθηκε η οικογένειά μας, που γίναμε τρεις μας και ένιωσα την αίσθηση της οικογένειας”.

Κλείνοντας, η 20χρονη επανέλαβε το αυτονόητο πως “πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι εμάς τα παιδιά δεν μας νοιάζει όντως αν οι γονείς μας είναι με άντρα ή με γυναίκα. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να νιώθουμε αγάπη και φροντίδα, ότι είναι στο πλευρό μας και εγώ το έχω νιώσει αυτό με τη Μαρίνα. Είμαι πολύ ευγνώμων που βρήκαν η μια την άλλη, επειδή είναι χαρούμενη και αυτή την ευτυχία που νιώθουν αυτές, την εισπράττω και εγώ. Αυτό χρειάζεται ένα παιδί, να νιώθει ότι ο γονιός του είναι χαρούμενος γιατί μετά μπορούν και αυτοί να είναι καλοί γονείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!