σε ,

7 ταινίες τρόμου ή sci-fi που κανονικά είχαν πολύ πιο ακραίο τέλος

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να τις αλλάξουν, όμως το πραγματικό τους τέλος έχει διαρρεύσει

Οι ταινίες τρόμου δεν φημίζονται για τα happy end τους. Βασικός σκοπός του είναι να αναστατώσουν τον θεατή και να τον αφήσουν με μια αίσθηση φόβου και παγωμάρας και συνήθως το καταφέρνουν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ταινίες τρόμου που είχαν πολύ πιο σκοτεινή κατάληξη από αυτήν που έφτασε στο τελικό προϊόν. Να επτά από αυτές:

1. «The Descent»

«Η Κάθοδος» στα ελληνικά, είναι μία από τις πιο άγριες ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 2000. Η ταινία αφορά μια ομάδα γυναικών που παγιδεύονται σε μια σπηλιά και πρέπει να αγωνιστούν για τη ζωή τους εναντίον μιας ομάδας αιμοσταγών τεράτων που τις αρπάζουν μία προς μία μέχρι να δραπετεύσει μόνο η Σάρα που τελικά καταφέρνει να φτάσει στο αυτοκίνητο και να σωθεί.

Στη διεθνή εκδοχή της ταινίας όμως, η Σάρα αφού έχει φτάσει στο αυτοκίνητο ξυπνά πάλι πίσω στο σπήλαιο. Καθώς η κάμερα τραβιέται, αποκαλύπτει ότι είναι περιτριγυρισμένη από crawlers.

2. «The Butterfly Effect»

Το «Φαινόμενο της Πεταλούδας» είναι μια ταινία που παρουσιάζει τις διαφορετικές πραγματικότητες που ζει ο Evan (Ashton Kutcher) ξανά και ξανά, αλλάζοντας τες. Γυρίστηκαν συνολικά τέσσερις εκδοχές για το τέλος της ταινίας και αυτό που κόπηκε είναι σίγουρα το πιο σκοτεινό. Δείχνει τον Evan να επιστρέφει στη μήτρα της μητέρας του και να στραγγαλίζει τον εαυτό του με τον ομφάλιο λώρο.

3. «Alien»

Μπορεί η Ellen Ripley να είναι η αγαπημένη των φανς, αλλά η ηρωίδα κανονικά πεθαίνει στην πρώτη ταινία. Αρχικά, ο πρωταγωνιστής έπρεπε να είναι άνδρας, αλλά οι παραγωγοί ξαναέγραψαν τον ρόλο για την Sigourney Weaver. Στο αρχικό σενάριο υπήρχε και η «τέταρτη πράξη», όπου η Ripley πεθαίνει στο στόμα του εξωγήινου. Η τελευταία σκηνή έδειχνε το Alien να κάνει την τελευταία καταγραφή στο ημερολόγιο της Ripley μιμούμενο τη φωνή της.

4. «28 Days Later»

Στο «28 Ημέρες μετά» του Danny Boyle ο πρωταγωνιστής της ταινίας ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο, ένα μήνα μετά την επικράτηση ενός θανατηφόρου ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Στο τέλος της ταινίας, ο Τζιμ πυροβολείται από έναν στρατιώτη, αλλά τελικά επιζεί και μαζί με τους υπόλοιπους επιζώντες πηγαίνουν σε ένα σπίτι στην εξοχή και μένουν εκεί μέχρι να πεθάνουν όλα τα ζόμπι. Μόνο που αυτό δεν είναι το αυθεντικό τέλος. Στο αυθεντικό ο Τζιμ πεθαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, αφού οι φίλοι του δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν.

5. «World War Z»

Αρχικά, ολόκληρο το τρίτο μέρος της ταινίας ήταν διαφορετικό. Το αεροπλάνο δεν πέφτει, αλλά προσγειώνεται στη Μόσχα. Εκεί, Ο Gerry (Brad Pitt) βρίσκει μια ομάδα κυνηγών ζόμπι και σύντομα αντιλαμβάνεται ότι μόνο το κρύο μπορεί να σκοτώσει τα ζόμπι. Όταν καταφέρνει να καλέσει τελικά τη σύζυγό του στο τηλέφωνο, διαπιστώνει ότι ζει στη Φλόριντα και για να επιβιώσει αναγκάζεται να κάνει σεξουαλικές χάρες στον στρατιώτη που τους είχε βοηθήσει στην αρχή της ταινίας.

6. «The Blair Witch Project»

Το κανονικό τέλος είναι ήδη πολύ ζοφερό: όλοι πεθαίνουν, είτε από τη μάγισσα είτε από κάτι άλλο. Το εναλλακτικό τέλος είναι παρόμοιο, αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες. Βλέπουμε τον Mike να κρέμεται σε μια θηλιά ενώ ακούμε την Heather να δολοφονείται εκτός κάμερας.

7. «I Am Legend»

Εδώ ο πρωταγωνιστής δεν πεθαίνει, αλλά αντίθετα ανακαλύπτει ότι οι μεταλλαγμένοι έχουν συναισθήματα. Στην τελευταία σκηνή ο Neville (Will Smith) δεν ανατινάσσεται με την χειροβομβίδα, αλλά επιστρέφει την κοπέλα στον Alpha Male όταν του σχηματίζει μια πεταλούδα στο τζάμι του εργαστηρίου, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι μεταλλαγμένοι είναι ακόμα άνθρωποι.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

6 points
Upvote Downvote

Total votes: 14

Upvotes: 10

Upvotes percentage: 71.428571%

Downvotes: 4

Downvotes percentage: 28.571429%

Αφήστε μια απάντηση