σε ,

Όχι μόνο Γκρέτα: Να 3 νεαρές ακτιβίστριες για το κλίμα για τις όποιες δεν μιλάει κανείς

Η μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας είναι δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο

Τον τελευταίο καιρό η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι τόσο αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, που ακόμα και οι παγκόσμιοι ηγέτες την ακούν με προσοχή. Η μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας είναι δύσκολη και η Γκρέτα χρειάζεται βοήθεια. Ευτυχώς, την έχει στα πρόσωπα πολλών νέων ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο, λέει το boredpanda. Η φωτογράφος, μοντέλο και συγγραφέας Darby Freeman ανέδειξε μερικές από αυτές με τουίτ της:

Μαζί με τη Greta Thunberg, τρεις ακόμα νεαρές έγχρωμες ακτιβίστριες που πρέπει να γνωρίσετε είναι η Autumn Peltier, η Mari Copeny και η Xiye Bastida. Μην ξεχνάτε τα ονόματά τους και να τις συμπεριλαμβάνετε στις συζητήσεις σχετικά με το κλίμα.

Να ποιες είναι

1. Autumn Peltier

Η Autumn γεννήθηκε το 2004. Είναι μέλος της φυλής Wikiaemikong και διεθνώς αναγνωρισμένη για τις δράσεις της για καθαρό νερό. Έχει γίνει γνωστή ως «η πολεμίστρια του νερού». Το 2018 απευθύνθηκε σε παγκόσμιους ηγέτες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της προστασίας των υδάτων σε ηλικία δεκατριών μόλις ετών.

Ξεκίνησε τη δράση της στην ηλικία των οκτώ, εμπνευσμένη από τη θεία της Josephine.

2. Mari Copeny

Η Mari, γνωστή και ως Little Miss Flint, είναι μια 11χρονη ακτιβίστρια που αγωνίζεται για τα παιδιά του Flint, στο Michigan των ΗΠΑ. Σε ηλικία μόλις 8 ετών, απαγορεύτηκε στη Mari και τα αδέλφια να χρησιμοποιούν τις βρύσες οπουδήποτε στην πόλη, λόγω της κρίση νερού που ξέσπασε. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου η Mari αποφάσισε να βοηθήσει την κοινότητά της και να αγωνιστεί για τα παιδιά του Flint. Δεν έχει σταματήσει από τότε.

Xiye Bastida

Η Bastida έχει βιώσει τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής από πρώτο χέρι. Μεγάλωσε με περιόδους ξηρασίας, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην πατρίδα της, το San Pedro Tultepec, μιας πόλη λίγο έξω από την Πόλη του Μεξικού. Όταν η ίδια και η οικογένειά της μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη πριν από τέσσερα χρόνια, έμαθε για τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy και από τότε αφιερώνει τον χρόνο της στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 πράγματα που είναι σημαντικό να μας μείνουν απ’ την «υπόθεση Γκρέτα»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση