σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Ποιος ηθοποιός ήταν ο καλύτερος James Bond;

Ποιος ηθοποιός ήταν ο καλύτερος James Bond; Αυτό είναι ένα από τα αιώνια ερωτήματα πολλών ανθρώπων αλλά και μια άτυπη μάχη ανάμεσα στους φανατικούς του franchise  Ποιος ηθοποιός δηλαδή,  ενσάρκωσε καλύτερα τον James Bond;

Σκεφτείτε καλά προτού απαντήσετε!

1. Sean Connery

Ο Connery πρωταγωνίστησε συνολικά σε επτά ταινίες και ήταν ο πρώτος που έπαιξε τον 007 το 1962 στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρ Νο», ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους υπόλοιπους ηθοποιούς να ενσαρκώσουν τον διασημότερο πράκτορα όλων των εποχών.

 

2. George Lazenby

Από μοντέλο, ηθοποιός και αμέσως James Bond. Η πρώτη φορά που ο Lazenby ήρθε σε επαφή με την τέχνη της υποκριτικής ήταν στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Α.Μ.» κάτι που φάνηκε και στην ερμηνεία του ως ο διάσημος πράκτορας. Λέγεται ότι στην τελευταία σκηνή της ταινίας που δείχνει τον θάνατο της Tracy, ο Lazenby δάκρυσε και ο σκηνοθέτης Πίτερ Χαντ ξαναγύρισε τη σκηνή, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Μποντ δεν κλαίει». Ο Lazenby είχε την ατυχία να δοκιμαστεί στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αντρικούς ρόλους, εκείνον του 007 και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε άσχημα.

3. Roger Moore

Απαράμιλλο στυλ, πλατύ χαμόγελο, χιούμορ και ακαταμάχητο σεξαπίλ. Ο Moore έμεινε στην ιστορία ως εκείνος ο ηθοποιός που χρησιμοποιούσε την γοητεία του στις γυναικείες παρουσίες σε μεγάλο βαθμό και θα έβρισκε πάντα ένα gadget, τη στιγμή που θα το είχε πραγματικά ανάγκη. Ο Moore έμεινε για 12 χρόνια στον ρόλο του James Bond, έχοντας παίξει σε 7 ταινίες του πράκτορα 007, με την τελευταία το «Α View to A Kill» το 1985, την οποία γύρισε σε ηλικία 58 ετών και ήταν η τελευταία του ταινία προτού αποσυρθεί.

4. Timothy Dalton

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Dalton ως 007 θα μπορούσε να είναι και πρωταγωνιστής σε ταινία τρόμου. Ήταν σκοτεινός, εκφοβιστικός και πολύ ψυχρός, μια πολύ καλά κουρδισμένη φονική μηχανή. Συνολικά, ο Dalton έπαιξε σε δύο ταινίες στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» και στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Προσωπική εκδίκηση».

5. Pierce Brosnan

Ο Brosnan στα 42 του ήταν αυτός ο ηθοποιός που προσπάθησε να αναγεννήσει από τις στάχτες του το πεθαμένο κινηματογραφικό franchise του Bond, πρωταγωνιστώντας στο «Επιχείρηση χρυσά μάτια» το 1995, μετά από έξι χρόνια κινηματογραφικής σιωπής του ήρωα. Η αμοιβή του για την ταινία ανερχόταν στα 1.200.000 δολάρια, ενώ ως χαρακτήρας διέθετε περισσότερο κυνισμό, χιούμορ καθώς και Mercedes αντί για Aston Martin!

6. Daniel Craig

Το 2005, ένα σχετικά άσημος ηθοποιός για εκείνη την εποχή, ο Daniel Craig ανέλαβε τον ρόλο, αποδεικνύοντας πώς η γοητεία μπορεί να παντρευτεί με τον επικίνδυνο χαρακτήρα ενός ρόλου που πρέπει να τον κρύβει καλά. Ο Craig διαφέρει από τους προηγούμενους τόσο στο ύφος όσο και στην εικόνα αλλάζοντας μια για πάντα το πρότυπο του κλασικού 007 και δίνοντας νέα πνοή στο κινηματογραφικό franchise, στέλνοντας το κοινό στις αίθουσες και φέρνοντας εκατομμύρια έσοδα παγκοσμίως στο ταμείο.

 • Ποιος ηθοποιός ήταν ο καλύτερος James Bond;

  • Sean Connery
  • George Lazenby
  • Roger Moore
  • Timothy Dalton
  • Pierce Brosnan
  • Daniel Craig

Αφήστε μια απάντηση