σε , ,

Όλοι μιλάνε για τη δήλωση του Σάκη Αρσενίου για τη γυναίκα του

«Γενικότερα πάντως πριν δηλώσετε αρσενικά παλαιάς κοπής, σιγουρευτείτε ότι δεν βγάζετε το φρύδι», του απάντησε κάποιος

1 38

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δηλώσεις που έκανε ο  τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου ότι «επειδή είναι παλαιών αρχών» θέλει τη οπωσδήποτε τη γυναίκα «να ξέρει να μαγειρεύει, να σιδερώνει και να φροντίζει τον άντρα της και το παιδί της». O τραγουδιστής, που πρόσφατα έγινε και πατέρας, δέχτηκε κατακραυγή στο Twitter, ενώ παράλληλα η γυναίκα του τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα με τις απόψεις του και ότι «τα είχαν συμφωνήσει από την αρχή αυτά».

Σ Αρσενίου “Είμαι παλαιών αρχών, θέλω τη γυναίκα να μαγειρεύει και να σιδερώνει”

Ο Σάκης Αρσενίου δηλώνει άντρας παλαιών αρχών και θέλει από τη γυναίκα να μαγειρεύει, να σιδερώνει και να φροντίζει τον άντρα της.

Να πώς αντέδρασε το Twitter

Kompo-gianni-tis💥 on Twitter: “Καταρχάς, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ;Έπειτα, μην πέφτετε από τα σύννεφα.Η τοξική αρρενωπότητα, ζει και βασιλεύει.Για τύπισσες που λένε “ας σε είχα και θα έγλειφα το πάτωμα με τη γλώσσα”, μόνο λύπη. pic.twitter.com/QPLwoxgw7j / Twitter”

Καταρχάς, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ;Έπειτα, μην πέφτετε από τα σύννεφα.Η τοξική αρρενωπότητα, ζει και βασιλεύει.Για τύπισσες που λένε “ας σε είχα και θα έγλειφα το πάτωμα με τη γλώσσα”, μόνο λύπη. pic.twitter.com/QPLwoxgw7j

₯ DenAntexWallo on Twitter: “Γενικοτερα παντως πριν δηλωσετε αρσενικα παλαιας κοπης, σιγουρευτειτε οτι δεν βγαζετε το φρυδι / Twitter”

Γενικοτερα παντως πριν δηλωσετε αρσενικα παλαιας κοπης, σιγουρευτειτε οτι δεν βγαζετε το φρυδι

⭐ⓈⓄⒻⒾⒶ⭐ on Twitter: “Να δειτε που ο Αρσενιου καταβαθος τρωει τρελη παντοφλα σπιτι και κανει τετοιες δηλωσεις… / Twitter”

Να δειτε που ο Αρσενιου καταβαθος τρωει τρελη παντοφλα σπιτι και κανει τετοιες δηλωσεις…

Μας θύμισε παρόμοιες δηλώσεις άλλων…

Nkouts on Twitter: “Μπαινει ο Σακης Αρσενιου, ο Φραγκολιας και ο Οικονομοπουλος σε ενα μπαρ / Twitter”

Μπαινει ο Σακης Αρσενιου, ο Φραγκολιας και ο Οικονομοπουλος σε ενα μπαρ

Christos on Twitter: “Εγώ λέω να κάνουμε προξενιό τον Αρσενίου στον Οικονομόπουλο που τα βρίσκουνε κιόλας, άσχημα θα ήταν; / Twitter”

Εγώ λέω να κάνουμε προξενιό τον Αρσενίου στον Οικονομόπουλο που τα βρίσκουνε κιόλας, άσχημα θα ήταν;

Tania on Twitter: “Κάτι λάθος κάνουν οι γονείς στον τρόπο που μεγαλώνουν “άντρες” με απόψεις Αρσενίου,Οικονομόπουλου κτλ…..δεν εξηγείται διαφορετικά….. / Twitter”

Κάτι λάθος κάνουν οι γονείς στον τρόπο που μεγαλώνουν “άντρες” με απόψεις Αρσενίου,Οικονομόπουλου κτλ…..δεν εξηγείται διαφορετικά…..

ET go home on Twitter: “Αν έχεις μια μέτρια καριέρα χωρις αναγνωρισιμότητα μια εύκολη λύση είναι να πεις κάτι vintage με μια εσάνς Πατριαρχιας:για την θέση της γυναίκας, τα δικαιώματα των gay,την υπερβολή των φιλόζωων, το ποσό κοντά είσαι στον ” πνευματικό ” σου. Δοκιμασμένη συνταγή. Ξέρει ο Αρσενίου. / Twitter”

Αν έχεις μια μέτρια καριέρα χωρις αναγνωρισιμότητα μια εύκολη λύση είναι να πεις κάτι vintage με μια εσάνς Πατριαρχιας:για την θέση της γυναίκας, τα δικαιώματα των gay,την υπερβολή των φιλόζωων, το ποσό κοντά είσαι στον ” πνευματικό ” σου. Δοκιμασμένη συνταγή. Ξέρει ο Αρσενίου.

Ο Πρίγκιπας Πάνας 🇬🇪🇸🇪🇳🇴 on Twitter: “με αφορμη αυτο θυμηθηκα ενα σκηνικο.. που μια γνωστη πηγε μαζι του και μετα το σεξ της πεταξε το επικο “αντε πηγαινε τωρα να πεις στις φιλες σου πως σε πηδηξε ο αρσενιου” ισως χειροτερος και απο πετρελη καλλιδη.. pic.twitter.com/9453eHQ8Kg / Twitter”

με αφορμη αυτο θυμηθηκα ενα σκηνικο.. που μια γνωστη πηγε μαζι του και μετα το σεξ της πεταξε το επικο “αντε πηγαινε τωρα να πεις στις φιλες σου πως σε πηδηξε ο αρσενιου” ισως χειροτερος και απο πετρελη καλλιδη.. pic.twitter.com/9453eHQ8Kg

Παράδειγμα προς αποφυγήν

emily_strange on Twitter: “Ο Σάκης Αρσενίου παραδέχεται δηλαδή ανοιχτά ότι είναι ανίκανος να συντηρήσει τον εαυτό του και θέλει γυναίκα για να τα καταφέρει / Twitter”

Ο Σάκης Αρσενίου παραδέχεται δηλαδή ανοιχτά ότι είναι ανίκανος να συντηρήσει τον εαυτό του και θέλει γυναίκα για να τα καταφέρει

my_karma on Twitter: “Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι σαν τον Αρσενίου, για να μπορούμε να δίνουμε ζωντανά παραδείγματα προς αποφυγήν στις κόρες μας. / Twitter”

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι σαν τον Αρσενίου, για να μπορούμε να δίνουμε ζωντανά παραδείγματα προς αποφυγήν στις κόρες μας.

Τάδε Έφη on Twitter: “Ο Σάκης ο Αρσενίου είναι παλαιών αρχών άνδρας και θέλει η γυναίκα του να είναι δούλα και κυρά. Τον συμπαθούσα, νομίζα πως είναι απλά ατάλαντος. / Twitter”

Ο Σάκης ο Αρσενίου είναι παλαιών αρχών άνδρας και θέλει η γυναίκα του να είναι δούλα και κυρά. Τον συμπαθούσα, νομίζα πως είναι απλά ατάλαντος.

ovelixakis on Twitter: “Ο Σάκης Αρσενίου και η γυναίκα του https://t.co/nOP3tXaowA / Twitter”

Ο Σάκης Αρσενίου και η γυναίκα του https://t.co/nOP3tXaowA

Η δήλωση ήταν προσβλητική και για τους άντρες

😈ƚԋᗩᘉáƧIᗰᗩ+ᗩᘜᘉá😇: The 📺+🎶 Encyclopedia on Twitter: “Να αναπνέει με ή χωρίς την άδεια σου Σακη η γυναίκα? #αρσενιου Γαμω την πατριαρχία σας κ τον μισογυνισμό σας, δικαίωμα σας να έχετε τέτοιες απόψεις αλλα ΜΗΝ τις μοιράζεστε δημόσια διότι κάτι τέτοιοι σαν εσας ΔΕΝ είναι άξιοι να αμαυρώνουν την γενική εικόνα για εμάς τους άντρες! pic.twitter.com/zbiXsbpsng / Twitter”

Να αναπνέει με ή χωρίς την άδεια σου Σακη η γυναίκα? #αρσενιου Γαμω την πατριαρχία σας κ τον μισογυνισμό σας, δικαίωμα σας να έχετε τέτοιες απόψεις αλλα ΜΗΝ τις μοιράζεστε δημόσια διότι κάτι τέτοιοι σαν εσας ΔΕΝ είναι άξιοι να αμαυρώνουν την γενική εικόνα για εμάς τους άντρες! pic.twitter.com/zbiXsbpsng

General x❌x on Twitter: “Πήγα να πλύνω τα πιάτα και έξω απ το παράθυρο ήταν ο Αρσενίου και μου φώναζε ντροπή σου παλιό ξεφτίλα / Twitter”

Πήγα να πλύνω τα πιάτα και έξω απ το παράθυρο ήταν ο Αρσενίου και μου φώναζε ντροπή σου παλιό ξεφτίλα

Πέτυχε το σκοπό του…;

ET go home on Twitter: “Αν έχεις μια μέτρια καριέρα χωρις αναγνωρισιμότητα μια εύκολη λύση είναι να πεις κάτι vintage με μια εσάνς Πατριαρχιας:για την θέση της γυναίκας, τα δικαιώματα των gay,την υπερβολή των φιλόζωων, το ποσό κοντά είσαι στον ” πνευματικό ” σου. Δοκιμασμένη συνταγή. Ξέρει ο Αρσενίου. / Twitter”

Αν έχεις μια μέτρια καριέρα χωρις αναγνωρισιμότητα μια εύκολη λύση είναι να πεις κάτι vintage με μια εσάνς Πατριαρχιας:για την θέση της γυναίκας, τα δικαιώματα των gay,την υπερβολή των φιλόζωων, το ποσό κοντά είσαι στον ” πνευματικό ” σου. Δοκιμασμένη συνταγή. Ξέρει ο Αρσενίου.

Niki Roussi on Twitter: “”Ειμαι γυναίκα παλαιάς κοπής, θέλω ο άντρας να με σέβεται και να χει μπέσα.” Θα λεγα αν ήμουν παίκτρια survivor, influencer, έστω πανελίστρια. Τώρα δεν με ρωτάει κανείς οπότε.. Μα ποιός είναι τελικά ο Αρσενίου; 🤔 / Twitter”

“Ειμαι γυναίκα παλαιάς κοπής, θέλω ο άντρας να με σέβεται και να χει μπέσα.” Θα λεγα αν ήμουν παίκτρια survivor, influencer, έστω πανελίστρια. Τώρα δεν με ρωτάει κανείς οπότε.. Μα ποιός είναι τελικά ο Αρσενίου; 🤔

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
37 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

Η κα Δανάη Μπάρκα πάντως που ειναι αντιθετα “νέας κοπής” και υγιές στοιχείο, συνέδεσε ευθέως την δήλωση του κου ταδεταδόπουλου με προτροπή σε γυναικοκτονία.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Είναι ξακάθαρος μισογυνισμός να θέλει ένας άντρας να τον προσέχει η γυναίκα του ή να προσέχει το παιδί τους. Όλοι το ξέρουν αυτό.

ariella_saϊd
ariella_saϊd
1 χρόνος πριν

Αυτό που λέει επιδέχεται πολλές ερμηνείες, όπως ότι το μαγείρεμα, το σιδέρωμα και τα οικοκυρικά είναι υποτιμητικές δουλειές για τον άντρα και ότι πρέπει να τις αναλαμβάνει η γυναίκα. Εάν εννοεί αυτό, προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί του. Ως γυναίκα, ταξινομώ όλες τις δουλειές στην ίδια κατηγορία, από το μαγείρεμα και το σφουγγάρισμα μέχρι το άνοιγμα τρυπών με black+decker και τα λογιστικά του νοικοκυριού, και απολαμβάνω εξίσου να τις κάνω. Αν αυτός τα έχει βρει έτσι με τη γυναίκα του, πάντως, επειδή τους αρέσουν οι παραδοσιακοί ρόλοι φύλων, δεν μπορείς να πεις κάτι – ενήλικες είναι.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ariella_saϊd

Για το τι συμβαίνει μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων υπάρχουν λίγα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε σε μια δυτική δημοκρατία και να μην εκπέσουμε σε απλό κουτσομπολιό. Ένα από αυτά για τα οποία δικαιούμεθα να μιλήσουμε όμως, είναι σίγουρα η υποκρισία και τα double standards αυτών που αποδέχονται πανηγυρικά και απόλυτα ενός είδους ηθική (εκ τους έθους, δηλ συνήθεια) και απορρίπτουν μαχητικότατα μία άλλου είδους ηθική και παράλληλα δηλώνουν και μη συντηρητικοί ή φιλελεύθεροι. Τους λες και τρολ που όποτε βλέπουν/ακούν κάτι με το οποίο διαφωνούν οι ίδιοι διασπείρουν ηθικό πανικό. Και σίγουρα βλέπουμε ποιοι έχουν τη δύναμη και την… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Από τη στιγμή που κάποιος εκθέτει τις απόψεις του δημόσια στην τηλεόραση έχει ο καθένας μας κάθε δικαίωμα να τις κριτικάρει εφόσον δεν συμφωνεί με αυτές. Τα δίπλα στάνταρ που είναι; Δημοκρατία δεν σημαίνει σιωπή ούτε σεβασμός στις απόψεις των άλλων. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει αυτό τον βασικό κανόνα; Δεν μας είπες όμως, εσύ πως βρίσκεις την άποψη ότι οι γυναίκες πρέπει να μαγειρεύουν και να σιδερώνουν;

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Κοίτα, αν δεν βλέπεις τα διπλά στάνταρ εδώ σημαίνει ότι και να πέσουν πάνω σου πάλι δεν θα καταλάβεις τίποτα. Σωστά, στη δημοκρατία δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον ιδιωτικό βίο. Στη δημοκρατία δικαιούμεθα να εξουθενώνουμε στην κριτική ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα παράνομο. Θα το έχω υπόψη μου. Έρε πλάκα που έχετε… Πουθενά διπλά στάνταρ, έτσι; Πάμε στη Νικολούλη να τα βρούμε. Για ποια δημοκρατία μιλάς ακριβώς; Αυτονόητα οι γυναίκες πρέπει και να μαγειρεύουν και να σιδερώνουν. Εκτός αν εννοείς αν πρέπει να μαγειρεύουν και να σιδερώνουν *αποκλειστικά* οι γυναίκες. Τότε θα σου πω βγες έξω και δες όλα τα… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces
Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Και η υστερική αντίδραση/κριτική, επιδέχεται αντικριτικής ειδικά όταν παρουσιάστριες (δημόσίως επί δύο αυτές) λίγο ή πολύ προεκτείνουν τον Αρσενίου ως δυνητικό δολοφόνο της γυναίκας του!
Δεν διεκδικείται λοιπόν εδώ η δημοκρατία αλλά η στοιχειώδης ψυχραιμία.
Τέλος, μόνη αρμόδια για να κρίνει αυτό που είπε είναι η γυναίκα του- ατομικά διακαιώματα δεν θέλουμε; δεν σας πέφτει λοιπόν λόγος.
Χώρια που το μαγείρεμα και το σίδερο, δεν είναι καθόλου υποτιμητικές εργασίες. («Εν έτει 2023» να λέτε τέτοια πράγματα..!)

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος
ariella_saϊd
ariella_saϊd
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Οι υπέρμαχοι της λεγόμενης «πολιτικής ορθότητας» και της «cancel culture», εάν σε αυτούς αναφέρεστε, δεν ενδιαφέρονται στ’αλήθεια για τον φεμινισμό, απλώς χρησιμοποιούν προσχηματικά (και υποκριτικά) την ενίσχυση των γυναικών, των μειονοτήτων και των αναξιοπαθούντων αυτού του κόσμου, με σκοπό να αποδυναμώσουν την καθεστηκυία τάξη και να την αντικαταστήσουν με μια νέα αυταρχική ελίτ. Συμφωνώ ότι αξίζει τον κόπο να πολεμάει και να αντιστέκεται κανείς σε αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετεί αντιφεμινιστικές θέσεις από αντίδραση. Γιατί κανονικά ο φεμινισμός, στην ουσία του, εάν δεν είχε αμαυρωθεί από τις νεο-αριστερές αμερικάνικες ανοησίες της πολιτικής ορθότητας, θα έπρεπε να… Διαβάστε περισσότερα »

Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ariella_saϊd

Κοίτα να δεις ένα περίεργο πράγμα. Γκρινιάζουν όλοι για την αριστερή πολιτική ορθότητα, cancel culture κλπ – τις περισσότερες φορές απλά δε τους αρέσει που πλέον ακούγονται κ άλλες φωνές που απειλούν το status quo. Όμως αυτοί που κάνουν πραγματικό cancel είναι οι ακροδεξιοί / alt right εξ Αμερικής όπως σας άρεσει να λέτε, που απαγορεύουν βιβλία, φάρμακα κ στερούν δικαιώματα σε γυναίκες K μειονότητες διακινδυνεύοντας την υγεία τους. Είναι οι ίδιοι που αποσιωπούν θύματα κακοποίησης (άντρες κ γυναίκες) με μηνύσεις. Ονομάσαμε την αντίδραση στη πατριαρχία μισανδρισμό κ τελειώσαμε. Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη σορρυ. Στην Ελλάδα πάνω απ το 80%… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Moebius
Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Ναι, να μερικοί ακροδεξιοί Αμερικανοί που απαγορεύουν Aγκάθα Kριστι, Σαίξπηρ και Όμηρο στα παιδιά.

https://www.in.gr/2020/12/29/world/kinima-politikis-orthotitas-stis-ipa-evgale-apo-sxoleio-ton-omiro-epeidi-einai-seksistis/

http://www.lifo.gr/now/world/agkatha-kristi-allages-sta-biblia-tis-gia-na-afairethoyn-prosblitikes-anafores%3famp

https://www.lifo.gr/culture/aposyrthike-apo-ta-sholeia-tis-birtzinia-biblio-otan-skotonoyn-ta-kotsyfia-os-ratsistiko

Άνθρωποι με καλές προθέσεις που απλώς αντιπροσωπεύουν “την άλλη φωνή”

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Ο αντίλογος στην ακροαριστερή προπαγάνδα δεν είναι ακροδεξιά προπαγάνδα (όποιος θέλει να αναλύσει από ποιες σχολές, ποια πανεπιστήμια, ποιους καθηγητές μας ήρθαν οι Gender Studies, Feminist Studies κτλ be my guest). Είναι αντίδραση στην ακροαριστερή προπαγάνδα. Όπως και το να εναντιώνεσαι στους Ναζί ή στη ΧΑ δεν σε κάνει (ακρο)αριστερό. Και σίγουρα οι Antifa δεν είναι αυτοί που αντιμάχονται τον φασισμό. Είναι φασίστες που τσακώνονται με άλλους είδους φασίστες. Η κριτική στο ένα άκρο δεν σε μετακομίζει στο άλλο άκρο επειδή έτσι γουστάρει ο συνομιλητής σου για να νιώσει καλύτερα για τις δικές του ακραίες απόψεις. ΥΓ Εκεί που με… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Ναι απ’το στομάχι τα έβγαλα… https://www.cnn.gr/kosmos/story/152686/apokalyptika-stoixeia-poios-kanei-tis-doyleies-toy-spitioy-stin-ellada Σ’αντίθεση με δικό σου σχόλιο αλλού “”Ευθαρσώς λέω ότι εκεί που βρίσκομαι εγώ (μεσο-μικροαστική Αθήνα του σήμερα και σε ηλικίες κάτω από τα 50) υπάρχει κάτι *σαν* μητριαρχία. Δεν έχω νούμερα να στο πω. Έχω φίλους και γνωστούς. Ανεξήγητα διαζύγια. Ξαφνικά οι σχέσεις έχουν γίνει “πολύ δύσκολες”…” !!!! Λοιπόν επειδή κοροϊδευόμαστε εδώ μέσα κ λέμε κ ψεματάκια κύριε Μάικ/Γράφων ή όπως αλλιώς λέγεσαι…  Είσαι μισογύνης,ομοφοβικός,τρανσφοβικός κλπ. Μ’εξαίρεση καμμένα sites,facebook κλπ θα σε είχαν διώξει χτες.  !!!! Σχόλιο που κόπηκε απ’το κύριο “Γιατί λέει οι gay έχουν αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών λόγω του κοινωνικού ρατσισμού που… Διαβάστε περισσότερα »

Άρης Δημοκίδης
Editor
Άρης Δημοκίδης
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Τον διαιτητή κάνω και πριν δημοσιεύσω κάθε σχόλιο. Προβληματίζομαι πολύ, και κόβω αρκετά ακραία σχόλια από διάφορες πλευρές. Πραγματικά τα κολλήματα κάποιων ανθρώπων με εντυπωσιάζουν, όντως ακόμα και σε ένα σωρό χιουμοριστικά ποστ, ή με ζωάκια και γάτες ο Γράφων θα βρει κάτι -με το οποίο συνήθως διαφωνώ- να σχολιάσει. Και οι άλλοι τσιμπάνε, πράγμα που είναι και ο σκοπός του. Λειτουργεί με την τακτική τρολ, κι ας μην είναι. Τρέφεται απ’ τις αντιδράσεις, αν και γκρινιάζει γι’ αυτές. Έχω ξαναπεί ότι το να αγνοήσεις όποιον λειτουργεί με τακτικές τρολ (και σπαμπάρει τη σελίδα με σχόλια συχνά άσχετα) είναι η… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Βασικά έπρεπε να μην υπάρχω. Αυτό εννοεί ο ποιητής. Και αν είχε εξουσία αυτό θα είχε φροντίσει να έχει συμβεί. Είναι ο ορισμός του μισαλλόδοξου.

Και αυτό που λες τρολ. Όχι ρε φίλε. Χιούμορ με την ύπαρξη της πατριαρχίας δεν σηκώνω. Με προσβάλει. Η πατριαρχία, οι ερπετόμορφοι. Όλα αυτά. Κι αυτό δεν είναι τρολιά, είναι η πεποίηθησή μου ότι είναι ακόμα μία θεωρία συνωμοσίας της εποχής μας.

ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

@ Άρης Δημοκίδης
Συμφωνώ ότι στα τρολ καλό είναι να μην απαντάμε, αλλά η εναλλακτική ποια είναι; Να αφήνουμε έτσι αναπάντητες τις αθλιότητες του σε κάθε άρθρο, ακόμα στα πιο άσχετα; Θα ήταν καλύτερα άραγε;

Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Αφού μου απαντήσατε κ.Δημοκίδη να σας πω πως το συγκεκριμένο σχόλιο  “Γιατί λέει οι gay έχουν αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών λόγω του κοινωνικού ρατσισμού που υφίστανται λόγω της μη ορατότητας… Το να υπάρχει από κάτω ένα κοινό ψυχολογικό υπόστρωμα που να οδηγεί το ίδιο και στην ομοφυλοφιλία και στις αυξημένες αυτοκτονίες δεν θα το συζητήσουμε(που συνήθως υπάρχει).”  διαγράφηκε αφού το επεσήμανα. Το να γράφει κάποιος ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν τάσεις αυτοκτονίας λόγω της ομοφυλοφιλίας τους αυτής καθ’ εαυτήν είναι όχι μόνο fake news αλλά ΑΘΛΙΟ. Κ το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σ΄αυτόν που επιλέγει να το δημοσιεύσει. Καταλαβαίνω πως το κοινό στην… Διαβάστε περισσότερα »

Άρης Δημοκίδης
Editor
Άρης Δημοκίδης
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Καλά, εκείνο το σχόλιο μου είχε όντως ξεφύγει, απαράδεκτο.
Εννοούσα σε αυτήν την κουβέντα για τη δήλωση Σάκη Αρσενίου, εσείς τι θα κόβατε χωρίς να φτάσετε όμως στη λογοκρισία της άλλης άποψης;

Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Τα comments που θα έπρεπε να διαγραφούν είναι στα links όχι σ’αυτό το ποστ. Είναι τόσα πολλά κ αφορούν χαρακτηρισμούς προς άλλους συνομιλητές, ατελείωτο σεξισμό κ ομοφοβία, τρανςφοβία, υπόνοιες για mental illness κλπ. Σας το έχουν πει κ άλλοι σχολιαστές. Κ είναι χρόνια το ίδιο πράγμα, δεν αλλάζει -προπαγάνδα λέγεται. Αν θεωρείτε εσείς λογοκρισία να κόβονται σχόλια που υποτιμούν, κάνουν dehumanize ολόκληρες ομάδες ανθρώπων κ alt right απόψεις να παρουσιάζονται ως facts τότε είναι pointless αυτή η κουβέντα. Εσείς τα ζυγίζετε κ κρίνετε. Όπως θα κάνει κ ένας αναγνώστης που έχει κουραστεί να διαβάζει hateful rhetoric ανα δύο ποστ. Άμα… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Moebius
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Μήπως μου δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα από το πρέπον;

Έχετε ανθολογήσει σχόλιά μου από το 2017 κι έχουμε 2023!

Και μόλαταύτα αν και μερικές φορές συμφωνώ ότι εκπέφτω σε εριστικότητα σε γενικές γραμμές βγάζουν νόημα όσα λέω.

Για την εριστικότητά μου απολογούμαι. Για τις θέσεις μου όχι.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ariella_saϊd

Σε έχω τσεκάρει ότι συνομιλείς τιμίως κι άλλη φορά. Ο φεμινισμός, imho, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακροαριστερή μόχλευση δυνάμεων. Με εξαίρεση την περίοδο του σουφραζετισμού που ζητούσε αυτονόητα πράγματα (ψήφο, σπουδές κτλ) όλο το άλλο είναι ένα ακροαριστερό παραλήρημα. Και η προπαγάνδα του ταυτίζει όποιον αντιτίθεται στην ακροαριστερά με μισογυνισμό. Η γιαγιά μου, καλή της ώρα, έλεγε “σκότωνε τρελούς πλήρωνε τζερεμέδες”. Το φοβερό είναι ότι όταν η αμερικάνικη (ακρο)αριστερά ξέμεινε από αφήγημα διότι ο (υπαρκτός) σοσιαλισμός ηττήθηκε κατά κράτος οικονομικά και στρατιωτικά ανακάλυψε νέες, αναπόδεικτες, θεωρίες για να επιχειρηματολογεί: κοινωνικό φύλο, 77 ή 65 ή 108 διαφορετικά φύλα,… Διαβάστε περισσότερα »

ces
ces
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

@ Γράφων “Σωστά, στη δημοκρατία δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον ιδιωτικό βίο.” Δεν είπα εγώ αυτό. Έγραψα για τις δημόσια εκφρασμένες ΑΠΟΨΕΙΣ, όχι για τον ιδιωτικό βίο του καθενός. Σκόπιμα τα παραποιείς άραγε; Γιατί και παραπάνω παραποίησες τις δηλώσεις αυτού του τύπου και αναρωτιέσαι τάχα μου ειρωνικά πως «Είναι ξακάθαρος μισογυνισμός να θέλει ένας άντρας να τον προσέχει η γυναίκα του ή να προσέχει το παιδί τους.» Εδώ έχεις απομονώσει το πιο ανώδυνο από αυτά που είπε και «ξέχασες» τα άλλα για τα οποία ουσιαστικά δέχεται κριτική. «Αυτονόητα οι γυναίκες πρέπει και να μαγειρεύουν και να σιδερώνουν. Εκτός αν εννοείς… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ces

Πρώτον μίλησε δημόσια για τον ιδιωτικό του βίο. Κάτι σαν τον Καπουτζίδη. Δεύτερον και τι έγινε αν αυτό το ζευγάρι έτσι θέλει να ζει; Εσένα τι σε νοιάζει; Κοπτόμεθα τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του ή στο κρεβάτι του εφόσον είναι εντός νόμου;* Και σε κάθε περίπτωση είναι κακό να μαγειρεύει και να σκουπίζει αποκλειστικά η γυναίκα αν δύο συναινούντες ενήλικοι την βρίσκουν έτσι; Ρε θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε… Ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε, άμα θέλουμε. Αξίες κι ευαισθησίες αλα καρτ. Αυτό δεν είναι απλό κουτσομπολιό; Σε πρωινή εκπομπή κουτσομπολιό; Δεν το πιστεύω! Πρωτόφαντο! —– * Να πάτε… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

“Και ζούμε ελεύθεροι σαν πολίτες τόσο στο δημόσιο βίο, όσο και στον ιδιωτικό, στις μεταξύ μας καθημερινές συναλλαγές, κατά τις οποίες δεν κοιτάμε με υποψία ο ένας τον άλλον [*χαχα*], και δεν οργιζόμαστε με το γείτονά μας, αν κάνει κάτι που τον ευχαριστεί [*ΧΑΧΑ*], ούτε τον αντιμετωπίζουμε με ύφος σκυθρωπό [*ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ*], που δε θα τον ζημίωνε, βέβαια, όμως θα τον δυσαρεστούσε. Κι ενώ στην ιδιωτική ζωή, στις μεταξύ μας συναναστροφές, δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλον, στη δημόσια – από εσωτερική κυρίως παρόρμηση – δεν παραβαίνουμε τους νόμους, ενώ υπακούμε στους εκάστοτε κυβερνήτες, αλλά και στους νόμους,… Διαβάστε περισσότερα »

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

Γραφών, γράφε και μην μασάς

Moebius συγνώμη αλλά βασικά, δεν χρειάζονται λινκσ. Είσαι η ζωντανή απόδειξη πως η προοδευτική λογοκρισία δεν έχει απολύτως τπτ να ζηλέψει από μια οποιαδήποτε άλλου προσήμου λογοκρισία. Γενικώς στην ζωή θα συναντήσουμε ανθρώπους που διαφωνούν με εμάς. Καλό είναι να το χειριζόμαστε ψύχραιμα και πολιτισμένα για να μην εκτειθεμεθα.

Άρη για μία ακόμη φορά, μπράβο.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Κοίτα, αυτό είναι το μαγαζί του Άρη κι άνθρωποι σαν τον Moebius είναι το βασικό του target group. Δεν θα χαλάσω εγώ το ψωμί του Άρη. Αυτό όντως δεν είναι ηθικό. Απλά, άνθρωποι σαν τον Moebius να ξέρουν ότι στην πραγματική ζωή, έξω από δω, θα πρέπει να πολεμήσουν για περάσουν οι ακραίες απόψεις τους “αέρα”. Προσωπικά μιλώντας δεν θα αφήσω κανέναν να κάνει πολτό τα πράγματα λέγοντας “σεβασμό στη διαφορετικότητα” και μετά ότι δεν υπάρχει νόρμα, κοινωνία, απλά ισάξιες, ίσες, ισοδύναμες διαφορετικότητες (έχουμε γεμίσει νεολέξεις χωρίς νόημα). Αυτό είναι η κατάργηση της δημοκρατίας και η υποκατάστασή της από ένα… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

“εκτειθεμεθα” ? Ο άλλος λέει τους ομοφυλόφιλους ψυχικά ασθενείς κ λες κ μπράβο συνέχισε? Εκτός κ αν είσαι ο ίδιος ο Γράφων, τόσα aliases που έχει. Φυσικά κ αδιαφορείτε για τα receipts, το gaslighting πέφτει σύννεφο εδώ. Ε ρε τι κυκλοφορεί εκεί έξω… Δεινόσαυροι. Ναι ναι κοίτα Άρη από ποιους παίρνεις μπράβο… Gz

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Moebius
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Κοίτα… έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θες για μένα. Δεν έχεις δικαίωμα να ψεύδεσαι για μένα. Ποτέ δεν είπα ότι θεωρώ τους ομοφυλόφιλους ψυχικά ασθενείς. Αν δυσκολεύεσαι στην κατανόηση ελληνικών δεν είναι δικό μου θέμα. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα και θα μάθεις. Ακόμα και αν εγώ εκφράστηκα λανθασμένα, που συνήθως είμαι ακριβής. Επίσης, μίλα ρωμέηκα. Δεν ξέρω τι είναι τα gaslighting και τι αποδείξεις λες. Φορολογικά να ξέρεις οτι είμαι ενήμερος. Τώρα για τον χαρακτηρισμό δεινόσαυροι δεν έχω κάτι να πω. Απλά υπενθυμίζω ποια κατηγορία είναι που γουστάρει τους συνεχείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αν στους 10 επιστρέψω τον ένα αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
Moebius
Moebius
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

Gaslighting είναι να γράφεις ομοφοβικά fake news κ μετά να μιλάς για κατανόηση κειμένου κ ελληνικών λολ. Μια χαρά κατάλαβα τι έγραψες μια χαρά κατάλαβε κ ο Άρης. Με ψέματα κ υποκρισία δε γίνεται διάλογος. Γι’αυτό κ ο Άρης προτείνει να μην ασχολούμαστε μαζί σου. Άσε αγορίνα κ τα “ηρέμησε” κ “ξεμάλλιασμα”. Έλα γράψε ένα σεντόνι ακόμα να δείξεις πόσο ήρεμος είσαι… “Κι αυτό γιατί είναι θρήσκος. Εγώ δεν είμαι.” Ναι καλά- αν κρίνω απ’ το περιεχόμενο των δικών σου σχολίων. Δε ξέρω τι έχεις συνηθίσει αλλά όσοι δε πάσχουν από κατανόηση κειμένου ξέρουν ακριβώς τι σέβεσαι κ τι όχι.… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Moebius

Θα σε αφήσω στην ηθική ανωτερότητα του avatar σου με τα κουμπούρια.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

@moebius
Κατανοώ την αναγκη ενος safe space για την Χ ομάδα. Ως εκεί όμως. Άλλο το safe space άλλο η αντικειμενική, πολύπλοκη πραγματικότητα. Νομίζω αυτό είχε πει και ο Γράφων

Γράφων
Εχθές πέρασα την Πατησίων λίγο μετά τα κουμπούρια. Σήμερα δεν μπόρεσα να περάσω. Από μακριά είδα τους 30 νοματαιους που κυβερνούν συχνά πυκνά αυτήν την έρημη πόλη να παίζουν πλειμομπιλ με κάδους. Την αριστερίλα στην ΑΣΟΕΕ την έχω φάει με το κουτάλι. Μπορώ να σου λέω ιστορίες ώρες.
Να στε καλά

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Φερόμενος

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!