σε , ,

Έρευνα λέει πως όσοι χρησιμοποιούν συχνά emojis έχουν περισσότερες ερωτικές επιτυχίες

Πώς μπορεί η χρήση emojis να μεταφραστεί από έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το φλερτ μέσω τηλεφώνου περιλάμβανε ένα αγχωτικό τηλεφώνημα και μια τρεμάμενη φωνή από πίσω. Στις μέρες μας το εξ αποστάσεως φλερτ περιλαμβάνει μηνύματα, τα οποία συνήθως επεξεργαζόμαστε αρκετά πριν τα στείλουμε. Μάλιστα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One υποστηρίζει πως το πόσο συχνά χρησιμοποιείς emojis παίζει ρόλο στο εάν θα έχει επιτυχημένη έκβαση η (ερωτική) συζήτηση που κάνεις.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Κίνσευ ζήτησαν από 5,327 ελεύθερους Αμερικανούς ηλικίας 18 έως 94 ετών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ερωτική και σεξουαλική τους ζωή, με έμφαση στη χρήση των emojis. Το 38% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ποτέ δεν χρησιμοποιούν emojis όταν συζητούν με πιθανή/ό ερωτικό σύντροφο και το 28% απάντησε πως τα χρησιμοποιεί σπάνια. Το 28% είπε πως τα χρησιμοποιεί τακτικά, ενώ το 2,5%  τα χρησιμοποιεί σε κάθε μήνυμα. Όσον αφορά τις «κατακτήσεις» τους, αυτοί που χρησιμοποιούσαν τα emojis βγήκαν σε περισσότερα πρώτα ραντεβού και είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή.

Youre Welcome Smile GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Animated Emoji GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Σύμφωνα με το Best Life, όταν ερωτήθηκαν για ποιο λόγο χρησιμοποιούσαν emojis, οι πιο συχνές απαντήσεις ήταν οι εξής: «δίνουν στο κείμενό μου προσωπικότητα» (53% των απαντήσεων), «είναι ευκολότερο για εμένα να εκφράσω τα συναισθήματά μου« (24% των απαντήσεων), «είναι γρηγορότερο και ευκολότερο από το να γράψεις ολόκληρο το μήνυμα (20% των απαντήσεων) και «είναι στη μόδα και άλλοι χρήστες τα χρησιμοποιούν (13% των απαντήσεων).

Πώς, όμως, δικαιολογείται η μεγαλύτερη ερωτική επιτυχία αυτών που χρησιμοποιούν emojis; Οι ερευνητές υποθέτουν πως οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν «ίσως έχουν κάποια χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με πιο ποιοτικές σχέσεις, όπως για παράδειγμα υψηλότερα επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης». Επίσης, προσθέτουν πως «οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πιο συχνά emojis ίσως είναι καλύτεροι στο να δημιουργούν σχέσεις και στο να εκδηλώνουν ότι είναι συναισθηματικοί».

Με βάση αυτά, θα μπορούσε να προκύψει το συμπέρασμα πως εάν κάποιος είναι ντροπαλός, η χρήση emojis ίσως θα ήταν ένας καλός τρόπος να πάρει τα πάνω του σε μια συνομιλία με πιθανό ερωτικό σύντροφο, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον του ευκολότερα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πες μας πώς πέρασες τις διακοπές σου και θα σου πούμε τι άνθρωπος είσαι

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε