σε , ,

Το πρόβλημα με την Alexa, τη φωνητική βοηθό της Amazon; Τα ξαφνικά, ανατριχιαστικά γέλια της

Ακούστε το γέλιο για το οποίο παραπονέθηκαν τόσοι πολλοί που η εταιρία υποσχέθηκε να το διορθώσει

To Amazon Echo

Τις τελευταίες ημέρες, κάτοχοι της Alexa, της φωνητικής βοηθού του Amazon Echo, ανέφεραν ότι ακούνε παράξενα γέλια από τη συσκευή, σε άσχετες στιγμές. Η Amazon απάντησε λέγοντας ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να το διορθώσουν. Η προγραμματισμένη αποκατάσταση θα περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της φράσης «Alexa, γέλα» και την αλλαγή της εντολής σε «Alexa, μπορείς να γελάσεις;». Η εταιρεία λέει ότι η τελευταία φράση είναι λιγότερο πιθανό να παρερμηνευθεί. Συχνά το λογισμικό της Alexa μπορεί να παρερμηνεύσει κοινές λέξεις και φράσεις που μοιάζουν με αυτές που ενεργοποιούν την εντολή γέλιου της συσκευής.

«Αλλάζουμε επίσης την ανταπόκριση της Alexa από το απλό γέλιο σε «Σίγουρα, μπορώ να γελάσω»» είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα και στο Twitter, όπου έγινε trending topic, η Alexa άρχιζε να γελάει χωρίς να της ζητηθεί. Πολλοί ανέφεραν ότι  έμοιαζε με πραγματικό πρόσωπο που γελούσε κοντά τους, κάτι που σίγουρα είναι τρομακτικό αν είσαι μόνος στο σπίτι και ανταποκρίθηκαν στους παράξενους αυτούς ήχους αποσυνδέοντας τις συσκευές τους.

Ο χρήστης @CaptHandlebar ήταν ένας από τους πρώτους που ανέφεραν αυτό το θέμα στις 22 Φεβρουαρίου και έβαλε και τον ήχο:

CaptHandlebar on Twitter

So Alexa decided to laugh randomly while I was in the kitchen. Freaked @SnootyJuicer and I out. I thought a kid was laughing behind me. https://t.co/6dblzkiQHp

«Η Alexa αποφάσισε να γελάει από μόνη της, όσο ήμουν στην κουζίνα. Μας φρίκαρε. Νόμισα ότι ένα παιδί γελούσε πίσω μου»

Από τότε, πολλοί ακόμα ανέφεραν ότι έχουν ακούσει το γέλιο που μερικές φορές εμφανίζεται ως απροσδόκητη απάντηση στο αίτημα για απενεργοποίηση των φώτων.


«Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, έτοιμος να κοιμηθώ όταν η Alexa άρχισε να βγάζει ένα δυνατό, τρομακτικό γέλιο. Υπάρχει πιθανότητα να με δολοφονήσουν απόψε.»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

3 points
Upvote Downvote

Total votes: 7

Upvotes: 5

Upvotes percentage: 71.428571%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 28.571429%

Αφήστε μια απάντηση