σε , ,

Αυτός ο γκέι εργένης υιοθέτησε κορίτσι με σύνδρομο Down που είχαν απορρίψει 20 οικογένειες

Αμέσως μετά τη γέννησή της η μητέρα της την εγκατέλειψε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που απαιτεί η κατάσταση της – και δεν την ξαναθέλησε κανείς. Μέχρι που…

Η μικρή Alba από την Νάπολη της Ιταλίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Αμέσως μετά τη γέννησή της η μητέρα της την εγκατέλειψε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που απαιτεί η κατάσταση της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, 20 ακόμη οικογένειες απέρριψαν τις προτάσεις υιοθεσίας της.

Ευτυχώς όμως ήρθε στη ζωή της ο Luca

Ο Luca που έχει εργαστεί εθελοντικά σε πολλά κοινωνικά προγράμματα γνωρίζει πολύ καλά την δυσκολία της περίπτωσης αλλά και πόσο τραυματική μπορεί να γίνει η απόρριψη

«Προσφέρω εθελοντική εργασία από τα 14 μου. Έχω δουλέψει με ΑμεΑ και πιστεύω ότι διαθέτω τη γνώση και τις ικανότητες για κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι η ανατροφή ενός παιδιού», λέει ο Luca.

«Όταν την πρωτοπήρα στην αγκαλιά μου, γέμισα χαρά. Ένιωσα αμέσως ότι είναι η κόρη μου. Ήταν η πρώτη φορά που κράτησα μωρό, αλλά όταν κράτησα την Alba ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να γίνω ο πατέρας της»

Ωστόσο η όλη διαδικασία της υιοθεσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού τα γραφεία αναδοχής προτιμούν παραδοσιακές οικογένειες. Ο Luca δεν είναι συνηθισμένος γονιός. Είναι ομοφυλόφιλος και ζει μόνος του μετά από μια σχέση 11 χρόνων.

Ήταν όμως αποφασισμένος. Μετά από πολλές προσπάθειες και «μάχες» με την γραφειοκρατία κατάφερε να γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας της Alba και να ξεκινήσουν μαζί την οικογένεια τους.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, αλλά αυτό δεν πτοεί τον Luca. Αισθάνεται υπερ-τυχερός που έχει την ευκαιρία να γίνει ένας καλός πατέρας για την μικρή Alba. «Μου φέρνει χαρά και ένα αίσθημα ολοκλήρωσης. Είμαι περήφανος που είμαι ο μπαμπάς της», λέει.

[themindcircle]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 εξαιρετικοί ηθοποιοί που τυχαίνει να έχουν σύνδρομο Down (ανάμεσά τους μια Ελληνίδα)

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε