σε ,

Η πρεμιέρα του Λάνθιμου κι όσα άλλα θα δούμε από σήμερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα, οι πληροφορίες, το ραντεβού με τον Γιάννη Οικονομίδη

Από Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις αίθουσες ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ & ΛΙΑΠΠΑ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γίνει -για 13η συνεχόμενη χρονιά- το TiSFF (το Διεθνές Φεστιβάλ μμ της Θεσσαλονίκης), ενώ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα γίνει για πρώτη φορά το INTIMATE Festival.

To TiSFF είναι το ετήσιο ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους (5-45’) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο τού πολιτιστικού θεσμού των Δημητρίων. Αποτελεί ένα διεθνές φεστιβάλ, που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, συμπυκνώνοντας τις τάσεις της εποχής σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό και ανθρωπίνων σχέσεων, ενώ παράλληλα προβάλλει ένα άκρως ιδιαίτερο κράμα καλλιτεχνικής δημιουργίας προς το σινεφίλ κοινό της πόλης.

Στα 12 χρόνια τού TiSFF, έχουν προβληθεί πάνω από 1.400 ταινίες  με συμμετοχές δημιουργών από πάνω από 30 χώρες ανά τον κόσμο και με προσέλευση περισσότερων από 7.000 σινεφίλ θεατών. Με την διεθνώς αναγνωρισμένη κινηματογραφική του ποιότητα, έχει προσκληθεί για ειδικές προβολές στο εξωτερικό και συμπεριλαμβάνεται στα 24 καλύτερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.α.

Από το φιλμ της Αριάν Λαμπέντ Olla

Με ιδιαίτερη χαρά το Φεστιβάλ ανακοινώνει την προβολή της τελευταίας μικρού μήκους δημιουργίας του Γιώργου Λάνθιμου “NIMIC” με πρωταγωνιστή τον Matt Dillon, σε πρώτη αποκλειστική προβολή στη Θεσσαλονίκη.

Από το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου “NIMIC”

Επίσης το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή και “ντόμπρα” κουβέντα τού καταξιωμένου και αγαπημένου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, με τη συμμετοχή πιστών σινεφίλ (και τη δική μου διαμεσολάβηση ως συντονιστή). Bonus, μία γεύση από την καινούργια ταινία του, η  Mπαλάντα τής Τρύπιας Καρδιάς.

Τιμές εισιτηρίων:

5 € η τρίωρη προβολή

4 € μειωμένο (φοιτητές)

7 € ημερήσιο (2 τρίωρες προβολές)

20 € για όλες τις ημέρες και προβολές

Σημειώνεται πως οι προβολές για ανέργους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Trailer

Και το πρόγραμμά του:

Πέμπτη

Παρασκευή

Σάββατο

Bonus: INTIMATE

Η THESS FEST οργανώτρια τού TiSFF από το 2007,  εγκαινιάζει ένα πρωτοπόρο διεθνές φεστιβάλ με το όνομα INTIMATE – InterNational Shorts Festival.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια πλούσια επιλογή ταινιών ποιοτικού σύγχρονου σινεμά που εξερευνούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την διαφορετικότητα, την αγάπη, την οικειότητα, το ρομαντισμό, τον αισθησιασμό και γενικότερα την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή, χωρίς να αποφεύγει τον αισθησιασμό και θέματα ταμπού.

Trailer

Πρόγραμμα:

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε