σε ,

Irish Goodbye ή ghosting: Ποια είναι η χειρότερη μορφή επιδεικτικής αδιαφορίας

Δύο τοξικές συμπεριφορές που συμβαίνουν ήδη εκεί έξω. Ποια είναι η χειρότερη;

sinitta leunen PQ6UA7SSAJs unsplash 1
Unsplash

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν είναι κακό να βαριέσαι την επικοινωνία μ’ ένα οποιοδήποτε άτομο. Επίσης, δεν είναι καθόλου κακό να θέλεις να αρνηθείς το ερωτικό ενδιαφέρον κάποι@ εκεί έξω. Το «όχι» πρέπει να λέγεται και πρέπει να γίνεται σεβαστό από την άλλη πλευρά.

Από την άλλη όμως, ζούμε στο 2021, οι περισσότερες επικοινωνίες εκτυλίσσονται στα social media και σε πλατφόρμες dating και η νέα κοινωνική ετικέτα αυτών των μέσων έχει ανοίξει το δρόμο στο ghosting, αυτή τη συμπεριφορά που αντικαθιστά το «όχι» με την πλήρη αδιαφορία. Ό,τι και να στείλεις, ο συνομιλητής σου έχει μετατραπεί σε «φάντασμα». Δε λέει κουβέντα και σε αφήνει στο «διαβάστηκε».

Irish Goodbye, το μίνι-ghosting

O ορισμός γεννήθηκε από το λοιμό της Ιρλανδίας (1844-1852), που δημιούργησε ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα Ιρλανδών στην Αμερική. Οι περισσότεροι τότε, έριξαν μαύρη πέτρα και δε γύρισαν ποτέ στη γενέτειρά τους.

Σήμερα, το Irish Goodbye (ή French Exit, ή Dutch Leave) αναφέρεται σε ένα άτομο που αποφασίζει να εξαφανιστεί από ένα πάρτι, μια κοινωνική συνάθροιση ή ένα ραντεβού (που δεν έχει πάει καθόλου καλά), χωρίς να δώσει κανένα σημάδι ζωής. Απλά, φεύγει. Κάποιοι κάνουν Irish Goodbye λέγοντας απλά ένα «πάω τουαλέτα» ή «σόρι, κάποιος με πήρε τηλ, τα λέμε σε λίγο». Κάποιοι άλλοι, απλά εξαφανίζονται, ώστε να γλιτώσουν από το μαρτύριο μιας ακραία βαρετής κοινωνικής επαφής. Για να μη «πεθάνουν» από βαρεμάρα…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Βρες το βίντεοκλιπ από ένα screenshot

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!