σε ,

Μαθητές οργάνωσαν διαμαρτυρία για την εκδίωξη δύο δασκάλων τους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι

Μαζί τους ήταν και πολλοί γονείς τους

Μαθητές στο σχολείο Kennedy Catholic High στο Σιάτλ των ΗΠΑ οργάνωσαν διαμαρτυρίες και αποχή από τα μαθήματα επειδή δύο από τους δασκάλους τους φέρονται να αναγκάστηκαν σε παραίτηση επειδή είναι γκέι.

Τα παιδιά, μαζί με πολλούς γονείς, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στους διαδρόμους του κτιρίου και στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου.

Steve McCarron KOMO on Twitter

Just some of the posters students at Kennedy Catholic High School are holding right now inside the school as part of this morning’s sit-in. Students are protesting the recent resignations of 2 teachers. More here: https://t.co/cWva37Boer

Η διαμαρτυρία έγινε μετά την παραίτηση δύο καθηγητών που υποτίθεται ότι παραιτήθηκαν οικειοθελώς, αλλά υπάρχουν ισχυρισμοί ότι εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν μετά τη σύναψη γάμου με τους συντρόφους τους.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το σχολείο έκανε γνωστό ότι ο καθηγητής Αγγλικών Paul Danforth και η προπονήτρια Michelle Beattie παραιτήθηκαν από τα καθήκοντα τους. Και οι δύο είχαν πρόσφατα παντρευτεί τους συντρόφους τους, σύμφωνα με τον Independent.

Ο σύζυγος του Danforth, Sean Nyberg, αμφισβήτησε την ανακοίνωση του σχολείου με ένα ποστ του στο Instagram, στο οποίο γράφει ότι «ο Paul έχασε την δουλειά του επειδή παντρευτήκαμε»

Γράφει

«Αυτή η ενέργεια βλάπτει όχι μόνο εμάς προσωπικά, αλλά και τους μαθητές που δέχονται λάθος πρότυπα, τις οικογένειες που δεν ξέρουν πώς να το εξηγήσουν στα παιδιά τους και τους ΛΟΑΤ μαθητές που θα αισθάνονται ακόμα περισσότερη ντροπή και ενοχές, ενώ παράλληλα θα αποδυναμώσει μια κοινότητα που αναζητά την αγάπη και την αποδοχή.

Τα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την υπόθεση κι ενώ γνωρίζω ότι κάποιοι θα συμφωνήσουν με την απόφαση να μην υπάρχουν ζευγάρια του ίδιου φύλου στα καθολικά σχολεία, η πλειοψηφία της κοινότητάς μας είναι εξοργισμένη. Αν και τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη δεν επιθυμούν να σχολιάσουν την υπόθεση, εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση ή επιθυμία να μείνω σιωπηλός»

Οι δύο καθηγητές δεν έχουν προβεί σε σχόλια ή ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του σχολείου, απαιτείται από τους υπαλλήλους και το προσωπικό να «ζουν έναν τρόπο ζωής συμβατό με την καθολική διδασκαλία» και φυσικά η καθολική διδασκαλία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι διαμαρτυρίες των μαθητών δεν κατάφεραν να φέρουν πίσω τους δασκάλους τους, αλλά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ ο Nyberg δήλωσε: «ήταν ό, τι πιο γενναίο έχω δει. Η θέληση και η αποφασιστικότητα τους ήταν συγκινητική και την είδε όλος ο κόσμος.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας μαθητής ρώτησε το δάσκαλο του γιατί στο ίντερνετ τον λένε «γκέι» κι αυτός απάντησε

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε