σε , ,

Υπάρχει κόσμος που κάνει τη δουλειά του μέσα σ’ ένα λούνα παρκ

Στην πισίνα ή στη ρόδα; Θεματικό πάρκο της Ιαπωνίας έγινε γραφείο για τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Η πανδημία του κορωνοϊού μετέτρεψε ένα θεματικό πάρκο της Ιαπωνίας σε χώρο εργασίας για εργαζόμενους εξ αποστάσεως με μπόνους ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Πριν λίγες μέρες, το Yomiuriland, ένα λούνα παρκ στην περιοχή του Τόκιο, παρουσίασε ένα πακέτο «εργασίας και διασκέδασης» που περιλαμβάνει θαλάμους εργασίας δίπλα στην πισίνα και μια βόλτα με τη ρόδα με φορητό WiFi, λέει το Reuters.

«Μου αρέσει να εργάζομαι έξω. Φαίνεται υπέροχη ιδέα», δήλωσε ο 47χρονος Tatsuki Yamamoto, πρόεδρος μιας εταιρείας πληροφορικής, καθισμένος σε μια λευκή πλαστική καρέκλα δίπλα στην πισίνα μαζί με το φορητό υπολογιστή του.

Οι υπάλληλοι της εταιρεία του εργάζονται επίσης εξ αποστάσεως, είπε ο Yamamoto.

Δείτε το βίντεο

No Title

‘Amusement workstation’: Japanese workers looking for office space can now work from Yomiuriland amusement park in Tokyo https://t.co/FV8jm9AhXf pic.twitter.com/JbpLrQXQva

Το ένα τρίτο των ιαπωνικών εταιρειών επανεξετάζει τη χρήση γραφείων, καθώς το 65% των επιχειρήσεων επέτρεπε ή ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τον Αύγουστο.

Με την εξάπλωση της πανδημίας και καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς για να τον περιορίσουν, πολλοί εργαζόμενοι στην Ιαπωνία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι.

Αρκετά τουριστικά αξιοθέατα στην Ιαπωνία έχουν πληγεί από την πανδημία και ορισμένα λούνα παρκ ψάχνουν άλλους τρόπους για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Το θεματικό πάρκο Yomiuriland πουλάει ημερήσιες κάρτες αξίας 15,36 ευρώ ανά άτομο τις καθημερινές και 16,17 ευρώ για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, που περιλαμβάνουν ενοικίαση χώρου εργασίας δίπλα στην πισίνα, βόλτα με την γιγαντιαία ρόδα, καθώς και δωρεάν μπάλες γκολφ και βόλτα με τα καρτ μέσα στο πάρκο.

Την περασμένη Πέμπτη, περίπου δέκα πελάτες, χρησιμοποίησαν το πάρκο, που περιλαμβάνει ένα τρενάκι και στοιχειωμένο σπίτι, ως εναλλακτικό γραφείο.

Από την ρόδα, ο Yamamoto μίλησε με τους συνεργάτες του μέσω τηλεδιάσκεψης και τους έδειξε τη θέα από την κάμερα του υπολογιστή του.

Ωστόσο, ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί στον αέρα. «Δεν ξέρω αν πρέπει να απολαύσω τη θέα ή να κάνω τη δουλειά μου», είπε.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο κινδυνεύεις από burnout;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote