σε ,

Αιδηψός: Η Μύκονος της τρίτης ηλικίας από ψηλά!

Η ονειρεμένη λουτρόπολη της Εύβοιας με της αρχαιότερες ιαματικές πηγές του κόσμου

Βορειανατολικά από τα Λουτρά Αιδηψού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βρίσκεται το χωριό Αιδηψός. Η Αιδηψός, σχεδόν ενοποιημένη με τα Λουτρά λόγω της οικιστικής δραστηριότητας, ξεχωρίζει για τη γραφικότητα και τη νοικοκυροσύνη της, με τα όμορφα σπίτια και τους περιποιημένους κήπους.

Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με το Στράβωνα, ο Ηρακλής απέκτησε τη θεϊκή του δύναμη στα νερά των πηγών της Αιδηψού. «Περί την Αιδηψόν θερμάς» την αποκαλεί ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά» του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αιδηψός. Η ονειρεμένη λουτρόπολη της Εύβοιας με της αρχαιότερες ιαματικές πηγές του κόσμου. UpDrones

Παραγωγή Up Drones https://updrones.gr/ Contact us at info@updrones.gr Βρείτε μας στο Instagram: updrones_gr https://www.instagram.com/updrones_gr/?hl=el Βρείτε μας στο Facebook: @UpDronesProductions https://www.facebook.com/UpDronesProductions/ Music: Mimis Nikolopoulos Ocean Web site: http://www.mimisnikolopoulos.com/ Facebook: https://www.facebook.com/mimis.nikolopoulos Spotify: https://open.spotify.com/artist/470Dl9ZKHRaZ9QRYzYovfS?si=efqwJBuKRoCYtE0unTIrLg SoundCloud https://soundcloud.com/mimic_88 ———————————————————————- Αιδηψός. Η ονειρεμένη λουτρόπολη της Εύβοιας με της αρχαιότερες ιαματικές πηγές του κόσμου Την Αιδηψό κάποιοι την χαρακτηρίζουν και Μύκονο της τρίτης ηλικίας.

Κατά τη Ρωμαϊκή Εποχή την επισκέπτονταν συχνά ο Αύγουστος, ο Αδριανός και ο στρατηγός Σύλλας. Αμέσως μετά την κατάλυση του ρωμαϊκού κράτους παράκμασε, για να καταστραφεί από τους Τούρκους το 1814.

Η αξιοποίηση των λουτρών άρχισε το 1887. Στην Αιδηψό υπάρχουν 60 περίπου πηγές με σημαντική παροχή νερού θερμοκρασίας 34-71,2 βαθμών Κελσίου.

41360377 1

H προέλευση του υπερθέρμου αυτού νερού οφείλεται στο μεγάλο ρήγμα του Βορείου Ευβοϊκού. Μην περιμένετε λοιπόν. Μόλις σε 1,5 ώρα από την Αθήνα θα βρίσκεστε στην Αρκίτσα και από εκεί με το ferry boat σε 40 λεπτά η Αιδηψός σας περιμένει να σας αναζωογονήσει και να σας προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Λουτρά Αιδηψού μέσα από 35 πινακίδες και επιγραφές που βλέπεις στους δρόμους

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!