σε , ,

Πόσο εκνευριστικοί είναι οι συμψηφισμοί στις τοποθετήσεις «ημετέρων»

“Κι εσύ, μαρή, τα έκανες αυτά, και βγαίνεις και μιλάς;”

EUROKINISSI

Η λογική “κι εσύ μαρή τα έκανες αυτά, τί βγαίνεις και μιλάς;” μπορεί να είναι χαριτωμένη για δυο κορκοσούρες που τσακώνονται για γκομενικά, είναι ωστόσο απολύτως εξοργιστική ως επιχείρημα για να αντικρουστούν κατηγορίες για τοποθετήσεις ημετέρων “αξιοποιώντας γνωριμίες”, όπως είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κ. Χριστοδουλοπούλου (που καλώς έκανε και αποσύρθηκε).

Τι δεν καταλαβαίνουν; Ξέρουμε τί έκαναν οι άλλοι. Από ΕΣΑΣ περιμέναμε άλλα.  Έτσι μας είχατε πει, και μπορεί και να το πιστεύατε. Και, αντ’ αυτού, σας βλέπουμε να γίνεστε αυτό που μισούσατε.

Κάποιοι ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση επειδή πίστευαν ότι ΔΕΝ θα κάνει τέτοια. Ότι ΔΕΝ θα κάνει αυτά που έκαναν τόσες δεκαετίες οι άλλοι. Όχι για να κάνει τα ίδια. Μνημόνια, φόρους, κι απ’ την άλλη ρουσφέτια. Και τώρα οι άνθρωποι αυτοί είναι θυμωμένοι. Πολύ.

Πρέπει να καταλάβει το κυβερνών κόμμα ότι οι θυμωμένοι αυτοί άνθρωποι δεν είναι φασίστες. Είναι απογοητευμένοι και προδομένοι. Ναι, προδομένοι.

Όταν σου φταίνε όλοι οι άλλοι… κάτι δεν πάει καλά

Αλλά είναι αδύνατο οι κυβερνώντες να πιστέψουν ότι μπορεί και να έκαναν κάποιο λάθος. Φταίνε πάντα οι άλλοι. Ο αχάριστος λαός που δεν αποθεώνει τον σωτήρα του. Τα (όντως) δόλια ΜΜΕ (αλλά ο άνθρωπος δεν περιμένει από τα ΜΜΕ να μάθει πόσο “ωραία” είναι η ζωή του. Τη ζει).

Και το πιο εξοργιστικό απ’ όλα είναι ότι πλέον τα επιχειρήματα είναι απολύτως διχαστικά. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Αν δεν είμαστε με αυτούς, δεν είμαστε δημοκρατικοί. Γιατί αν δεν είμαστε με αυτούς, είμαστε με τον μπαμπούλα Κυριάκο. Κι έτσι κι έρθει ο μπαμπούλας, δεν θα φταίνε εκείνοι που τα έκαναν ρόιδο, αλλά εμείς…Ο λαός. Που και αχάριστοι είμαστε και βλάκες.

Αν δεν μας ψηφίσεις, θα έρθει ο Δρακουμέλ…

Εμένα αυτό μου θυμίζει κάποιους, χρόνια πριν, που κράδαιναν την απειλή της έλευσης του κομμουνισμού. Ο Κυριάκος-Μάο θα έρθει, θα κόψει τις συντάξεις, θα μας απολύσει, θα μας κλείσει την ΕΡΤ, θα μας βάλει να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα. Θα καταργήσει το κοινωνικό κράτος (Γκουχ!) Ψηφίστε εμάς, για να το γλιτώσετε αυτό. Γιατί αν δεν μας ψηφίσετε, έρχεται ο Δρακουμέλ!!! Μπορεί εσείς να ψηφίσετε τον Δημοσθένη Βεργή, αλλά πίσω από τον Βεργή, ο Κυριάκος καραδοκεί: “Αχ, πόσο σας μισώ απαίσια ελληνάκια”!

Τις μπάμιες ή τον μπαμπούλα;

Μπορεί ο Κυριάκος να είναι ο Δρακουμέλ, μπορεί και να μην είναι, (ας ελπίσουμε, αν μας κατσικωθεί τελικώς, να είναι απλά η Ψιψινέλ), αλλά, όταν φοβερίζεις τα παιδιά ότι αν δεν φάνε το φαΐ τους θα έρθει ο μπαμπούλας, αν το φαΐ είναι μπάμιες, τα παιδιά θα πάνε κατευθείαν στον μπαμπούλα. Και δεν θα φταίνε αυτά. Ούτε καν ο μπαμπούλας. Θα φταίνε οι μπάμιες σου.

Και … εμπρός να κάνουμε τα νησιά μας γκόθικ!

Εν τω μεταξύ… δεν μπορώ να μη σχολιάσω την προταθείσα (και… μπλοκαρισθείσα) τροπολογία για τις σοφίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου Κεφαλονιάς. Να επιτραπεί, έλεγε, να  γίνουν 2 μέτρα  ύψος αντί για 1,60. Συγνώμη, κι αν έρθει ο Γιάννης ο Αντετοκούνμπο και νοικιάσει σοφίτα με airbnb πού θα χωρέσει το παιδί; 3 μέτρα περικαλώ τη σοφίτα! Έτσι, Κεφαλονιά μου, πάντα γοτθικού ρυθμού ήσουνα, απλώς δεν το είχες καταλάβει…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε