σε ,

Προς υποψηφίους επιστολή. (Πιάνει!)

Κάποιος είπε να πάρει τα μέτρα του αφότου υποψήφιοι προσπάθησαν να τον ψήσουν σε ένα λεωφορείο και σε μία… κηδεία!

No Title

No Description

Πριν από μερικές ημέρες ανέβασα στα κοινωνικά μου δίκτυα αυτή τη φωτο. Ήδη μου την είχαν πέσει δύο υποψήφιοι. Ένας στο λεωφορείο, εκτός νησιού, και ένας σε μια κηδεία (θα το ξέρετε βέβαια ότι οι κηδείες είναι τοπ προορισμός για υποψήφιους, ξέρουν δεν ξέρουν τον μακαρίτη ή τη μακαρίτισσα… Έρχονται με το σοβαρό τους ύφος, διπλοχαιρετάνε τους λυπημένους, αλλά παρεμπιπτόντως και όλο το χωριό, καθότι στην κηδεία όχι μόνο πας ακάλεστος, αλλά γνωρίζεις και κόσμο, και δεν πληρώνεις και μία. – ούτε δώρα έχει, ούτε παραγγελίες, όπως στα πανηγύρια, ούτε άλλα έξοδα, μόνο με τη βενζίνη σου καθάρισες.)

Είπα λοιπόν κι εγώ, πρέπει να λάβω τα μέτρα μου. Και τα έλαβα.

Μετά από περίπου δέκα μέρες, φαίνεται ότι δούλεψε. Κανένας υποψήφιος δεν με πλησίασε (ούτε νέα αιτήματα φιλίας, ούτε χειραψίες κλπ. κλπ. στις ρούγες). Και να σκεφτείτε ότι το νησί μας έσπασε σε τρεις δήμους, οπότε οι υποψήφιοι φέτος θα είναι περισσότεροι. Μη σας πω ότι όσοι δεν θα είμαστε υποψήφιοι είμαστε μειονότητα, προστατευόμενο είδος, καρέτα καρέτα ένα πράγμα. Σ’ ένα νησί 35 χιλιάδων κατοίκων με τρεις δήμους και καμιά τρακοσαριά χωριά (που κι αυτά θα έχουν τους προέδρους τους) οι πιθανότητες να μην είσαι υποψήφιος είναι μηδαμινές.  Αλλά κι εμείς που δεν είμαστε υποψήφιοι, είμαστε και οι πρώτοι στόχοι. Σου λέει, δεν θα ψηφίσει τον εαυτό του, τη μανούλα του, τον μπάρμπα του, άρα, ποιον θα ψηφίσει; Εμένα φυσικά.

Κι εκεί που μία φορά στα τέσσερα χρόνια λες κι εσύ να πεις τη γνώμη σου για τα κοινά, σου έρχεται ο άλλος (που όλα τα χρόνια ούτε να σε φτύσει) με το ψηφοδέλτιο, σαν να σου λέει “Δεν ξέρεις εσύ, εγώ ξέρω τι θα ψηφίσεις.”

Και σου το πασάρει, και δεν βάζει σταυρό μονάχα στο δικό σου όνομα, διότι ούτε κι ο Χριστός σταυρώθηκε μονάχος του. Σου βάζει και τους άλλους σταυρούς (τους κολλητούς του), μην πάει και σου αφήσει έστω ένα… ένα σταυρουδάκι να επιλέξεις.

Μια και δούλεψε, (μέχρι τώρα, ας μη λέω και μεγάλη κουβέντα) είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Μπας και γλιτώσετε κι εσείς από χειραψίες και εναγκαλισμούς, όχι τίποτα άλλο, κυκλοφορούνε ακόμα και γρίπες. Εκλογικές.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μισθό θα παίρνουν αν εκλεγούν αυτοί που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε