σε ,

Οι Rotting Christ για αρχάριους (με αφορμή το χαμό για το live τους στην Πάτρα)

Η παγκοσμίως γνωστή Ελληνική extreme metal μπάντα, μέσα από 10 τραγούδια που προτείνει μία μεγάλη φαν τους

Ματαιώθηκε οριστικά η συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα – Ακύρωσε και ο Αγγελάκας

Mε ένα μήνυμα στο facebook o frontman του metal συγκροτήματος ανακοίνωσε ότι η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει απόψε στην Πάτρα ακυρώνεται. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάρτηση των Rotting Christ,  τα εμπόδια που υπήρξαν δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν παρόλο που το συγκρότημα το πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή.

Στην ίδια ανακοίνωση αφήνονται σαφείς αιχμές για τον Δήμο και εκκλησιαστικούς παράγοντες καθώς πως λένε οι Rotting Christ «όλες οι σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα μάτια τους ήταν ακραίο».

######

Η Iris Prismaticae επιλέγει σήμερα τα 10 κομμάτια που θα σύστηνε σε ακροατές που δεν πολυέχουν έρθει σε επαφή ακόμα με το συγκρότημα…

Αυτή είναι η λίστα των Rotting Christ για αρχάριους. Δυστυχώς δεν είναι ενδιαφέρουσα οπτικά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν τα πάνε καλά με τα βίντεο κλιπ και δυσκολευόμουν να βρω ζωντανές εκτελέσεις των τραγουδιών που ήθελα με αρκετά καλή ποιότητα ήχου. (Οι φανατικοί του συγκροτήματος θα παρατηρούσαν ίσως την απουσία κομματιών από τους δύο πρώτους δίσκους τους, αλλά αυτοί απευθύνονταν μόνο σε σκληροπυρηνικούς μπλακμεταλάδες – που μάλλον δεν θα είχαν ανάγκη μια λίστα ούτως ή άλλως. Άλλωστε προσωπικά προτιμώ τις μελωδικές εποχές τους.)

1. King of a Stellar War.

(Το πρώτο που με έκανε να κολλήσω μαζί τους.)

2. Among two storms.

3. After Dark I Feel.

(Εντονότερες οι επιρροές από την gothic σκηνή.)

4. Athanati Este.

(Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι τους.)

5. Nemecic.

(Θα έκανε πολλούς μεταλάδες να αγαπήσουν τους ζουρνάδες…)

6. Enuma Elish.

(… ενώ αυτό θα τους έκανε να δουν με άλλο μάτι τους αμανέδες.)

7. Phobos’ Synagogue.

(Headbanging. Κι ένα υπέροχο solo.)

8. Fire,Death and Fear.

(Οι πειραματισμοί συνεχίζονται με ηπειρώτικα μοιρολόγια από το φωνητικό σύνολο Πλειάδες.)

9. Ahura Mazdā/Aŋra Mainiuu.

(Από το Κατά τον δαίμονα εαυτού, που περιλαμβάνει επιρροές από μεσοποταμιακές, προκολομβιανές και σλαβικές μυθολογικές και μουσικές παραδόσεις.)

10. Cine iubește și lasă.

(Συστήνεται ανεπιφύλακτα και σε μη φίλους της μέταλ, χάρη στη συγκλονιστική ερμηνεία της Σουζάνας Βουγιουκλή – με την αδελφή της Ελένη στο πιάνο – σε αυτό το παραδοσιακό ρουμάνικο.)

 

Προσθέστε ελεύθερα 🙂

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

10 points
Upvote Downvote

6 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Θα συμπληρώσω από μόνη μου το Non Serviam. Το είχαν επισημάνει κάποιοι και τότε που πρωτοβγήκε το άρθρο και είχαν δίκιο˙ αν και είχα πάρει ζεστά το «για αρχάριους» και θέλησα να περιοριστώ σε κομμάτια ίσως πιο «βατά» στους αμύητους, αυτό το τραγούδι είναι η «ταυτότητά» τους και δε μπορεί να λείπει.

  2. Στο αλμπουμ
    Triarchy of the lost lovers
    (βγάζω απ εξω τα φωνητικά )
    ο αρμονικός συνδυασμός της drums και της κιθάρας ειναι απίστευτος .

  3. Cold colours, sign of prime creation, thine is thy kingdom, orders from the dead (με Diamanda Galas) και πολλά άλλα. Για την ακύρωση δε θέλω καν να σχολιάσω γιατί θα χρειαστεί να βρίσω πολλούς και πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.