σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Αγαπητοί Αθηναίοι, θα πάτε ή όχι στο Συλλαλητήριο; (Ψηφίστε εδώ και δείτε τι ψήφισαν οι άλλοι)

Με αφορμή το Συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, έχουμε να κάνουμε μια απλή ερώτηση.

(Αν θέλετε πείτε μας το γιατί στα σχόλια)

 • Θα πάτε στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα;

  • Ναι
  • Όχι
  • Άλλο

26 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Δεν έχω κανένα λόγο να πάω στο συλλαλητήριο αφού δεν είμαι στερημένος σεξουαλικά επαρχιώτης και συνεπώς δεν ενδιαφέρομαι να πάω στην Αθήνα για να πάω να τ’ ακουμπήσω στις πουτάνες.

 2. Αυτό που επειδή δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του άλλου πρέπει και να τον κοροϊδεύουμε, πρέπει να το κοιτάξουμε εμείς οι μορφωμένοι, δημοκρατικοί και αντι-φασίστες.

 3. Θα πάω γιατί η ιστορία δεν είναι πολιτική και δεν μπορεί να παραδοθεί τόσο φθηνά. Η Μακεδονία έχει ελληνική προέλευση και ασχέτως αν πλέον σε αυτήν κατοικούν στα διάφορα τμήματα της άλλοι λαοί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Μακεδόνες. Προτιμώ να διεκδικήσω την αλήθεια παρά να το πάρω στα ψιλά και να μείνω στο σπίτι μου. Δυστυχώς στην ιστορία μας ως Έλληνες τις περισσότερες φορές ήμασταν διχασμένοι. Ακόμα και τώρα αντί κάποιοι να δουν την πρακτική πλευρά του ζητήματος, προτιμούν να κοροϊδέψουν, να εστιάσουν μόνο στους γραφικούς και να γελοιοποιήσουν το συλλαλητήριο. Ο καθένας πορεύεται όπως πιστεύει. Καλό θα ήταν ωστόσο για κάθε σοβαρό ζήτημα να μην παίρνουμε το καθετί τόσο χαλαρά και ούτε να μπλέκουμε τα κόμπλεξ ή όποια συμπλέγματα έχουμε για να δικαιολογήσουμε την αντίθεσή μας ή ακόμα χειρότερα τον χλευασμό μας.
  Δυστυχώς ορισμένοι το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να βάζουν ταμπέλες και να λένε αριστερός, φασίστας, αναρχικός, δεξιός, κτλ. Έτσι και εγώ έφτασα στο σημείο να έχω πολλές ταμπέλες και συγκεκριμένα να με λένε κομμουνιστή και φασίστα. Ευχαριστώ για τους τίτλους, αλλά σε αντίθεση με εσάς, όταν αδικούμαι βγαίνω να αντισταθώ παρά να είμαι σπίτι και να δέχομαι το καθετί ως τετελεσμένο γεγονός.

 4. Θα πάω γιατί η προπαγανδιστική αλλοίωση της ιστορίας με στόχο γεωπολιτικά συμφέροντα μου την έδινε πάντα στα νεύρα,
  το απροκάλυπτο στήσιμο των οπισθίων μας στους Αμερικανούς επίσης,
  και ο ασύμφορος διχασμός μας οταν μας βάζουν χέρι στο ίδιο μας το σπίτι επισης, μου τη δίνει πάρα πολύ στα νεύρα.

 5. Δεν θα πάω γιατί δεν θέλω να εκμεταλλευτούν την παρουσία μου εκεί ακροδεξιοί, φασίστες, παπαδαριό, και ότι πιο σκοταδιστικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Το οποίο σκοταδιστικό θα δηλώσει σύσσωμο το παρών, έστω και με την ταυτόχρονη παρουσία και των δημοκρατικών και καλών προθέσεων ανθρώπων που θα βρίσκονται εκεί.

  Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα, οι σκοταδιστές θα επιχειρήσουν να εξαργυρώσουν την αναμενόμενη επιτυχία της συγκέντρωσης. Δεν θέλω να ταυτιστώ μαζί τους στο παραμικρό.

 6. θα πάω στην ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  διπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

  Απέναντι στους πατριώτες και τους φασίστες που στην πλάτη των αγανακτισμένων μακεδονοπληκτων, θα ψάχνουν ευκαιρία για νεα θύματα

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΗΣ

  • Αν δεν το χεις καταλάβει ακόμα , κι εμείς οι Έλληνες είμαστε ήδη μετανάστες , και εν δυνάμει πρόσφυγες . Είμαστε παιδιά μεταναστών και προσφύγων … ..οπότε, να πας στο συλλαλητήριο αδερφέ , τους ίδιους θα υπερασπίζεσαι .

  • Εντάξει.
   Τράβα τώρα να στηρίξεις την προπαγάνδα του Τσίπρα που τους πετάει στη λάσπη στην Ειδωμένη, στα Χιόνια στη Μόρια, στο ψοφόκρυο στο Ελληνικό, που τους κλείνει σε κουβιά στη Χιο, που τρώει απανωτές εκθέσεις-φάπες απο την Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησεις, που οι ίδιοι λένε οτι δεν έχουν να φάνε και να πιούν εν αποτήρι νερό και τα σπάνε κάθε μήνα στα κέντρα κράτησης και ελα μετά να μιλήσεις πάλι για πρόσφυγες.

 7. Θα πάω στην αντισυγκέντρωση, κόντρα στα ανιστορικά ιδεολογήματα περί εθνικής καθαρότητας και ιστορικής συνέχειας. Κόντρα στον εθνικισμό και την ακροδεξιά.

 8. Κανένα εθνικό μας θέμα δεν είναι λυμένο όλα είναι ανοιχτά, όλα έχουν πάρει στραβό δρόμο και αυτό γιατί εξακολουθούμε να τα αντιμετωπίζουμε με συναισθηματισμό και όχι με τη λογική. Η ιστορία δεν μας έχει διδάξει τίποτα …

 9. Δεν θα πήγαινα, αν ήμουν στην Αθήνα (αν και από το νησί δρομολογήθηκαν πούλμαν για ημερήσια «εκδρομή” με 35 € εισιτήριο). Είχα πάει 25 χρόνια πριν, και νιώθω ότι από τότε δεν προχωρήσαμε ούτε ένα βήμα. Επίσης, τη στιγμή που ήδη χρησιμοποιούμε τον όρο FYROM (που περιέχει τη λέξη «Μακεδονία”) είναι λίγο υποκριτικό να ζητάμε να μην υπάρχει η λέξη «Μακεδονία” στο όνομα της γείτονος. Ωστόσο είναι δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν (αυτό το κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας). Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κάποιους να τους καπελώσουν.

  • Συμφωνούσαμε …. αλλά τελικά διαφωνούμε δομικά,. Το ότι δεν προχωρήσαμε δεν οφείλεται σε δική μας αδιαλλαξία, και επίσης μας φανερώνει τι μας περιμένει στο μέλλον. Ο όρος FYROM εμπεριεχει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή (territoire) μιας μεγαλύτερης κρατικής οντότητας (Yugoslavie) που δεν υπάρχει πια άρα ήρθε η ώρα να το αλλάξουν.

   Επίσης ο όρος «εκδρομή” είναι απαξιωτικός και δείχνει υποκειμενικότητα στις παρατηρησεις σας.
   Δεν έχω ακούσει από κανέναν έλληνα να χρησιμοποιεί τη λέξη μακεδόνες για αυτούς που έρχονται από τη FYROM. Ούτε από τους απολογητές τησ δήθεν λύσης έχω δει να τους ονομάζουν Μακεδόνες (μιλάνε γενικόλογα για το όνομα Μακεδονία). Όλοι θα ντρεπόμαστε όταν αποκαλούμε τους γείτονες μακεδόνες ενώ αυτοι θα λένε ότι είναι περήφανοι σλάβοι μακεδόνες (και θα καταπατουν και τα δικαιωματα της αλβανικής μειονότητας)

   Συνεπώς μάλλον στο συλλαλητήριο θα είναι όλοι. Δεν είναι εκδρομή το αυτονόητο, αν και θα πρεπε. Είναι αγώνας κατά της χαλαρότητας και της ανοησίας της εξουσίας.

    • Εγώ είμαι μακεδόνας και πόντιος, έχω και φίλους που μιλάνε ακόμα το σλάβικο ιδίωμα του χωριού τους. και συνεννούμαστε στα ελληνικά και λέμε ότι είναι μακεδόνες.
     από εκεί δεν έχω φίλους αλλά θα το θελα.
     Οι δικοι σου σε ποια γλωσσα απαντάνε;
     Τι άλλο κάνεις και δεν ντρέπεσαι και γιατί αποτελείς παραδειγμα προς μίμηση; (επιχειρήματα παρακαλώ)

 10. Δεν θα πάω γιατί ζω στη Γαλλία. Αν ήμουν οπουδήποτε στην Ελλάδα θα πηγαινα είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.
  Ο λόγος είναι απλός για όποιον «διαβάζει” την ιστορία.
  Όταν αναγνωρίσουμε εμείς την ύπαρξη μιας επίσημης κρατικής οντότητας με αυτό το όνομα θα φάμε μηνύσεις γιατι η Ελλάδα και οι Έλληνες καπηλεύονται την ιστορία της Μακεδονίας.
  Εχουμε δει στην πράξη την αδιαφορία του κράτους μας διαχρονικά για τις περιοχές μακριά από την Αθήνα, αλλά ακόμα και για τους miserables της Αθήνας. Δεν θα αφησουμε πάλι αυτό να γινει από μια μερίδα διαχειριστών της εξουσίας. Η ιστορία ανήκει στην ανθρωπότητα και είναι άδικο να γραφτεί λάθος γιατί θα οδηγήσει σε πόλεμο τα παιδιά μας.

 11. Αν ακούς την λέξη πρόσφυγες και σκέφτεσαι τον Τσίπρα είναι μάλλον γιατί δεν έχεις συναντήσει καμία και κανέναν από κοντά

  Δυστυχώς για σένα όμως και ευτυχώς για όλους εμας, υπάρχουν πλήθος χώρων να τους βρεις και να τους γνωρίσεις.

  Αλλιώς κάτσε στον καναπέ σου και ονειρεψου την Σμύρνη σου που κάηκε και άλλα περασμένα μεγαλεία

  Ούτε πόντος στους νεοναζί

  • Με συναίσθημα και φαντασία γίνονται ωραία όργια, όχι συζητήσεις.

   Θα σου πρότεινα να γυρίσεις στο σχολείο, όχι γιατί πιστεύω στη συστημική παιδεία τόσο αλλά γιατί προφανώς στο σπίτι δε στα μαθαν καλά.

   Δίαβασε και τους «Δαιμονισμένους” του Ντοστογιέφσκι. Να δεις πώς κερδίζονται οι πόντοι.

   Φιλικά Τ.

Αφήστε μια απάντηση