σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Ποιος τραγούδησε καλύτερα την Πριγκιπέσα;

Η Πριγκιπέσα είναι ένα από τα πιο δυνατά, ερωτικά τραγούδια, με ιδιαίτερο στίχο και ένα πολύ βαθύ νόημα. Ένα πολύ αληθινό τραγούδι το οποίο περιέχεται στο δίσκο του Σωκράτη Μάλαμα «Ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς» και το οποίο έχει γράψει και συνθέσει ο ίδιος. Πριν από μερικά χρόνια ο Σωκράτης Μάλαμας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ΒΗΜagazino, όπου αναφέρθηκε στην ιστορία της «Πριγκιπέσσας»

-Δεν σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις λάθος εκτίμηση για ένα τραγούδι και μετά να αλλάξεις γνώμη, και αυτό να σε δικαιώσει;

Κατά μια έννοια, έτσι έγινε με την «Πριγκηπέσσα»! Την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: «Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω». Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Όταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: «Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς».

-Συγγνώμη, αλλά έπειτα από αυτό το δώρο δεν άλλαξε η σχέση σου με αυτήν τη γυναίκα; 

Την παντρεύτηκα!

Στίχοι

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.

Μα είναι δώρο άδωρο
ν’ αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Έξω φυσάει αέρας
κι όμως μέσα μου
μέσα σ’ αυτό το σπίτι
πριγκιπέσα μου,
το φως σου και το φως
χορεύουν γύρω μας
απίστευτος ο κόσμος
κι ο χαρακτήρας μας.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
κι έφτασα ως εδώ
λάθη στραβά και πάθη
μ’ έβγαλαν σωστό.

Ξημερώματα στο δρόμο
ρίχνω πετονιά
πιάνω τον εαυτό μου
και χάνω το μυαλό μου.

Μπορεί να έχει τραγουδηθεί μοναδικά από τον Σωκράτη Μάλαμα, παρ’ όλα αυτά πάρα πολλοί καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι με μεγάλη επιτυχία. Ακούστε προσεκτικά όλες τις παρακάτω εκτελέσεις και πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας.

1. Σωκράτης Μάλαμας

2. Βασίλης Καρράς

3. Μελίνα Ασλανίδου

4. Γλυκερία

5. Γιάννης Χαρούλης

6. Πέγκυ Ζήνα

7. Μπάμπης Στόκας

8. Χαρούλα Αλεξίου

9. Πάολα

10. Δημήτρης Μπάσης

 • Ποιος/ποια τραγούδησε καλύτερα την Πριγκιπέσα;

  • Σωκράτης Μάλαμας
  • Βασίλης Καρράς
  • Μελίνα Ασλανίδου
  • Γλυκερία
  • Γιάννης Χαρούλης
  • Πέγκυ Ζήνα
  • Μπάμπης Στόκας
  • Χαρούλα Αλεξίου
  • Πάολα
  • Δημήτρης Μπάσης

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. O Μαλαμας ως δημιουργός του τραγουδιού, και πρώτος εκτελεστής δικαιωματικά παραμένει αξεπέραστος. Στις προτάσεις που κανετε για το τραγουδι σας εχει διαφύγει αυτή του ηθοποιου Οθωνα Μεταξά. Την εχω ακούσει τυχαία σε live στον Σταυρό του Νότου, πρέπει να υπαρχει ακόμα στο youtube. Ηταν υπέροχη εκτέλεση! Ψάξτε την!

Αφήστε μια απάντηση