σε ,

Το νέο, εκπληκτικό βίντεοκλίπ του Leon of Athens ‘Χenos’ (Προσοχή: Περιέχει γυμνό)

Αποκλειστική Πρεμιέρα στο LIFO.gr για το κλιπ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Δημολίτσας

XENOS λέγεται το νέο βίντεοκλίπ αλλά αυτός είναι και ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Leon of Athens που μόλις κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (εγώ τον άκουσα ήδη πενήντα φορές στο Spotify).

Το παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, στο LIFO.gr

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Δημολίτσα, η χορογραφία των Rootlessroot και συμμετέχει μία επιλεγμένη dream team συνεργατών (χορευτών και αθλητών), μεταξύ των οποίων είναι και ο θεός του παρκούρ MASA SUZUKI.

O Δημολίτσας έχει να πει μόνο αυτό σχετικά με το κλιπ, στο οποίο δημιούργησε ένα blackmirror-ικό σύμπαν ενναλακτικής πραγματικότητας: «Η οποιαδήποτε αντιμετώπιση οποιασδήποτε διαφορετικότητας είναι ανάλογη της δύναμης που μπορεί να αντληθεί ή να ασκηθεί από και προς αυτή.»

*Ο δίσκος «Xenos», έρχεται σε συνέχεια του άλμπουμ Global (2015) και κυκλοφορεί σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamonds) από την ΜINOS EMI/Universal.

Αντλώντας την έμπνευσή του από γεγονότα που «τάραξαν τα νερά» σε διεθνές επίπεδο αλλά και από προσωπικές εσωτερικές διεργασίες, το album χαρακτηρίζεται από μία ώριμη δυναμική κρατώντας παράλληλα την ευαισθησία που ​διακρίνει πάντα την προσέγγιση του Leon. Από την ανυψωτική indie-pop των προηγούμενων singles «Aeroplane», «Fire Inside You» και «Utopia» ​ως την «σκοτεινή» ηλεκτρονική του «Xenos» ο Leon of Athens αποδεικνύεται μια ήρεμη δύναμη που συνδυάζει δεξιοτεχνικά πολλά διαφορετικά στοιχεία.

Mετά από μία χρονιά γεμάτη σπουδαίες συνεργασίες (Ευθύμης Φιλίππου, ​Rootlessroot,​ κλπ) και λίγο πριν ετοιμάσει τις αποσκευές του για τα κορυφαία festival SOUTH BY SOUTHWEST, TEXAS (12-18/3) και OKEECHOBEE, FLORIDA (1-4/3), ​o Leon of Athens άρχισε τη live πορεία του για το 2018…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

42 points
Upvote Downvote

Total votes: 10

Upvotes: 6

Upvotes percentage: 60.000000%

Downvotes: 4

Downvotes percentage: 40.000000%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. Πρώτα η γκρίνια. Το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο που έγιναν τα γυρίσματα, βρίσκεται απέναντι από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο οποίο έγιναν οι υπόλοιπες λήψεις με τα κτήρια (πχ οι σκηνές με τα φώτα, στο κτήριο της βιβλιοθήκης του Π.Κ.) και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και να ήταν λειτουργικό, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του προηγούμενου πρύτανη (Βασίλη Διαγαλάκη), μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. (κάτι πήγε λάθος). Επίσης καθαρά πληροφοριακά το ίδρυμα που έγιναν τα γυρίσματα είναι το «Πολυτεχνείο Κρήτης» και είναι διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, του οποίου το logo για κάποιον λόγο βρίσκεται στους τίτλους τέλους. (fail) . Tο βίντεο κλιπ τα σπάει, όπως και το τραγουδάκι.

Αφήστε μια απάντηση