σε , , ,

Πριν από 20 χρόνια κάποιος προφήτευσε το ρόλο των smartphones – και τα αρνητικά τους

Πώς πίστευε ότι θα ήταν το μηχάνημα του μέλλοντος – και ποια θα ήταν τα αρνητικά του…

Το 1999 η Esther Schindler ζήτησε από τον David Gerrold να γράψει μια πρόβλεψη για το μέλλον των υπολογιστών. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό όπου η Schindler ήταν υπεύθυνη τεχνολογίας.

Να το προφητικό κείμενο όπως μπήκε στο περιοδικό το μακρινό 1999:

«Έχω κινητό τηλέφωνο, ατζέντα, βομβητή, κομπιουτεράκι, μαγνητόφωνο, music player και κάπου εδώ έχω και μια έγχρωμη τηλεόραση. Κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια, όλες αυτές οι συσκευές θα ενωθούν σε μια.

Θα είναι ένα κουτί με πάχος λιγότερο από 2.5 εκατοστά και μήκος όσο μια τράπουλα. Το μέγεθος θα εξαρτάται από το πώς βολεύει στο κράτημα, όχι από το τι θα περιλαμβάνει. Θα έχει οθόνη υψηλής ανάλυσης, μικρόφωνο, υποδοχή για ακουστικά, κάμερα, ασύρματη σύνδεση, κινητό τηλέφωνο, υπηρεσίες ειδοποίησης, δέκτη ραδιοφώνου και τηλεόρασης, ψηφιακή εγγραφή βίντεο και θα έχει αρκετή ισχύ επεξεργασίας και μνήμη όσο ένα PC.

Θα λειτουργεί με πληκτρολόγιο και οθόνη και θα δέχεται και e-mail. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχει φωνητική αναγνώριση και επεξεργασία. Θα ακούει και θα απαντά στα Αγγλικά ή οποιαδήποτε γλώσσα και θα είναι και μεταφραστής. Θα εκτελεί οποιαδήποτε κυβερνο-εργασία του αναθέτεις. Για παράδειγμα, χρειάζομαι να βρω ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο σε μια συγκεκριμένη περιοχή; θα μου κάνει κράτηση και θα κανονίζει και τη μεταφορά. Αν δεν υπάρχει γιαπωνέζικο θα βρίσκει ιταλικό.

Θα έχει και voice- mail. Θα το ονόμαζα Προσωπικό Δέκτη Πληροφοριών Τηλεπικοινωνίας (Personal Information Telecommunications Agent) ή PITA για συντομία που μπορεί όμως να διαβαστεί και ως Pain In The Ass, καθώς όλη αυτή η συνδεσιμότητα θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από την ιδιωτική μας ζωή…»

Esther Schindler on Twitter

In 1999, I asked David Gerrold to write a «future of computing» prediction for the magazine where I was Technology Editor. Here’s what he wrote.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

24 points
Upvote Downvote

Total votes: 24

Upvotes: 24

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Φοβερή προφητεία, τι να λέμε. Το πρώτο PDA βγήκε το 1984 (το Psion Organiser), η Apple έβγαλε το Newton το 1992, το πρώτο smartphone βγήκε το 1994 (IBM Simon), αλλά ο τύπος τα προφήτεψε, αλλάζοντας το PDA σε PITA για να κάνει λογοπαίγνιο μόλις 5 χρόνια μετά! Απίστευτο!
    Οκ, να ψαρώσει κανένα πιτσιρίκι το καταλαβαίνω, αλλά να ψαρώσει και ο Άρης δεν το περίμενα.

Αφήστε μια απάντηση