σε , ,

Αυτή η γυναίκα με δυσλεξία μας προκαλεί να διαβάσουμε κάτι όπως αυτή – και είναι αποκαλυπτικό

Ζήτησε από τους θεατές στο TikTok να προσπαθήσουν να διαβάσουν σαν κι αυτήν ώστε να καταλάβουν γιατί είναι τόσο δύσκολο

Η Lindsay Fleming είναι σύμβουλος υγείας. Διαγνώστηκε με δυσλεξία σε ηλικία 6 ετών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lindsay Fleming, LPC (@lindsay_fleminglpc) στις

Πρόσφατα, ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει πώς διαβάζουν οι άνθρωποι με δυσλεξία. Αυτή η προσομοίωση αφορά την προσωπική της εμπειρία. Η δυσλεξία αποτελεί φάσμα και δεν είναι πάντα η ίδια για όλους.

@lindsay.fleminglpcComment your thoughts! ##greenscreenvideo ##heylinds ##RoseGoldFaceBrush ##dyslexia ##dyslexic ##learningdisability♬ Yiken – Priceless Da ROC

Στο βίντεο, ζήτησε από τους θεατές να προσπαθήσουν να διαβάσουν σαν κι αυτήν, ώστε τα άτομα χωρίς δυσλεξία καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι

@claireblevinsunknowhehe##duet with @lindsay.fleminglpc enjoys this😁♬ Yiken – Priceless Da ROC

Οι περισσότεροι τα παράτησαν στη μέση

@zombikitty6##duet with @lindsay.fleminglpc♬ Yiken – Priceless Da ROC

Η πρόκληση της ήταν δύσκολη ακόμη και για τα άτομα με δυσλεξία

@lindsayfleminghypeHad to give it a go even though I am dyslexic 😂 @lindsay.fleminglpc today has been a really hard day with dyslexia as well. My test did not go well♬ original sound – Lindsay’s Hypers 🦕

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας, πρόκειται για μια μαθησιακή δυσκολία που βασίζεται στη γλώσσα και χαρακτηρίζεται από δυσκολίες αναγνώρισης λέξεων, καθώς και από κακές ορθογραφικές και αποκωδικοποιητικές ικανότητες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erica Piana (@voicesofdyslexia) στις

Το BuzzFeed μίλησε με την καθηγήτρια ειδικής εκπαίδευσης Casey Gibbons, που εργάζεται με μαθητές που έχουν δυσλεξία, αυτισμό, συναισθηματική διαταραχή, μαθησιακές δυσκολίες, ADHD και διανοητικές αναπηρίες. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη δυσλεξία επειδή, παρόλο που ορίζεται ως δυσκολία στην ανάγνωση, επηρεάζει πολλούς άλλους τομείς μάθησης. Η δυσλεξία μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην κατανόηση, την ορθογραφία, τα μαθηματικά, τη γραπτή και προφορική γλώσσα. Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τη δυσλεξία, όπως για παράδειγμα ότι τα άτομα με δυσλεξία έχουν χαμηλότερο επίπεδο νοημοσύνης και αυτό είναι λάθος.

Ως καθηγήτρια ειδικής αγωγής, έχω εργαστεί με μαθητές που έχουν δυσλεξία και έχω παρατηρήσει ότι γνωρίζουν τις ικανότητες ανάγνωσής τους. Ως δάσκαλοι, είναι σημαντικό να δημιουργούμε ένα θετικό μαθησιακό περιβάλλον για όλους τους μαθητές», πρόσθεσε.

Η Lindsay δήλωσε επίσης στο BuzzFeed ότι μετά την δημοσίευση του βίντεο, τα μηνύματα της πλημμυρίζουν με ανθρώπους που της λένε ότι τους δίνει ελπίδα: «Κατάλαβα ότι αισθάνονται όπως αισθανόμουν κι εγώ. Πίστευα ότι δεν υπήρχε τρόπος να πετύχω στη ζωή, αφού δεν μπορούσα ούτε να γράψω. Αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό να τους βοηθήσω να καταλάβουν ότι στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα είναι δύσκολο να είσαι δυσλεξικός. Θέλω να δείξω πόσο δυνατά και επιτυχημένα είναι τα άτομα με δυσλεξία», εξήγησε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lindsay Fleming, LPC (@lindsay_fleminglpc) στις

Είπε ότι το βίντεο που δημοσίευσε είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς διαβάζει: «Τα μάτια μου πηδούν από γραμμή σε γραμμή. Δυσκολεύομαι να διαβάσω λέξεις τις οποίες καταλαβαίνω πλήρως όταν τις ακούω. Συχνά παραλείπω μεγάλες λέξεις και προσπαθώ να καταλάβω τη σημασία τους από το νόημα του κειμένου. Η δυσλεξία είναι φάσμα και η σοβαρότητα της ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Υποφέρω επίσης από αγχώδη διαταραχή και ADHD», είπε.

«Η κατανόηση της δυσλεξίας, και όλων των μαθησιακών δυσκολιών, είναι απαραίτητη για την επιτυχία των παιδιών. Εύχομαι όταν ήμουν μικρή να μου είχαν εξηγήσει τι είναι η δυσλεξία και πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν τους δυσλεξικούς μαθητές αν γνωρίζουν τα σημάδια», είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lindsay Fleming, LPC (@lindsay_fleminglpc) στις

«Είναι μας υποχρέωση μας να παρέχουμε σε όλους τους μαθητές την υποστήριξη που χρειάζονται-και πολλοί δεν λαμβάνουν. Αντ ‘αυτού, συνεχίζουν να τιμωρούνται για κακή συμπεριφορά. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μάθουν και να κατανοήσουν το πρόβλημα και να παρέχουν υποστήριξη στα παιδιά»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lindsay Fleming, LPC (@lindsay_fleminglpc) στις

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: 20 ελληνικές λέξεις – Μπορείς να βρεις τα συνώνυμα τους;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote