σε , , ,

Εξοργιστικό! Αρνούνται την είσοδο στο σκύλο-οδηγο της τυφλής ψυχολόγου Ιωάννας Γκέρτσου σε σεμινάριο για τα ζώα θεραπείας!

Τι λέει η ίδια, τι απαντά η διοργανώτρια του σεμιναρίου

Η τυφλή ψυχολόγος Ιωάννα Γκέρτσου, και η γλυκύτατη Μέη που είναι οδηγός της

Ας ξεκινήσουμε με αυτό:

Η κα Ιωάννα Γκέρτσου πηγαίνει παντού -νομιμότατα- με το σκύλο οδηγό της, τη γλυκύτατη Μέη.

Είναι ερευνήτρια ψυχολόγος και φυσικά παίρνει το σκύλο της και στη δουλειά της, το Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία. Όμως απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να τον πάρει σε ένα σεμινάριο… για τα Ζώα Θεραπευτικής Επαφής!

Γράφει η ίδια στο Facebook της:

Γίνεται ένα «σεμινάριο» από «ψυχολόγους» για τα Ζώα Θεραπευτικής Επαφής. Τηλεφωνώ στην υπεύθυνη, Βίκη Βενέτη της λέω πως είμαι συνάδελφος ψυχολόγος και με ενδιαφέρει να το παρακολουθήσω. Της λέω πως έχω σκυλο – οδηγό. Πολύ ευχαρίστως μου λέει, αλλά ο σκύλος θα πρέπει να παραμείνει έξω. Τη ρωτάω γιατί, επειδή θα έχει κι άλλο κόσμο που απαντάει.

Προσπαθώ να της εξηγήσω πως οι σκύλοι – οδηγοί εκπαιδεύονται για να είναι παντού μαζί με τους τυφλούς και δεν πρέπει να τους αφήνουμε μονους απ έξω γιατί αγχώνονται.

Οι σκύλοι – οδηγοί, αποχωρίζονται από τους χειριστές τους, μόνο όταν έχουν συγκεκριμένο σημείο που περιμένουν και είναι εξικοιωμένοι, πχ., στη δουλειά και είναι απόφαση που παίρνουν οι χειριστές, όχι ο οποιοσδήποτε. Τίποτα αυτή, ανένδοτη.

Της λέω πως ο σκύλος – οδηγός μου, η Μέη επιτρέπεται παντού δια νόμου, πως τηλεφωνώ από το Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία, όπου εργάζομαι μαζί με τον σκύλο – οδηγό και πως στην τελική δε μπορεί να διοργανώνουν σεμινάριο για τα ζώα θεραπευτικής επαφής και να απαγορεύουν την είσοδο στους σκυλους – οδηγους τυφλών! Η κυρία ψυχολογος μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.

Να σημειώσω πως στη θεματολογία του «σεμιναρίου» συμπεριλαμβάνονται και «οι σκύλοι στην ειδική αγωγή».

Τελικά η «ειδική» αγωγή δε θα γίνει ποτέ «γενική» και οι ΑμεΑ θα θεωρούνται πάντα «ειδικά άτομα». Επι της ευκαιρίας να θίξω εδώ πως στην Ελλάδα, οποιος θέλει ονομάζεται «ψυχολογος» και διοργανώνει σεμινάρια. Επίσης στην Ελλάδα, πολλοί εκμεταλλεύονται την έννοια των σκύλων – θεραπευτών για να βγάλουν χρήμα. Η ασυδοσία αυτή, εις βάρος επαγγελματιών και κυρίως ασθενών αλλά και όσων πάνε και δίνουν τα χρήματά τους όπου να ‘ναι, προκειμένου να αποκτήσουν ένα χαρτί, πρέπει επιτελούς να σταματήσει.

*Στα σχόλια του στάτους της, η κα Γκέρτσου δημοσίευσε και αυτή τη φωτογραφία, γράφοντας:

«Η Μέη τώρα στο Αγία Σοφία. Το κράτος επέτρεψε την είσοδο των σκύλων οδηγών στα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιώτες που υποτίθεται νοιάζονται για τα ζώα θεραπείας, την απαγορεύουν!»

Να σημειωθεί ότι στο στάτους απάντησε η διοργανώτρια και μάλιστα με ειρωνικό (!) ύφος:

Η κα Βενέτη ρωτήθηκε έκτοτε πολλές φορές και από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους «ποιοι είναι οι όροι διεξαγωγής;» αλλά δεν ξαναέκανε κανένα σχόλιο.

Κλείνουμε όπως αρχίσαμε…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

44 points
Upvote Downvote

Total votes: 52

Upvotes: 48

Upvotes percentage: 92.307692%

Downvotes: 4

Downvotes percentage: 7.692308%

14 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

 1. Η Κα Βενέτη θα έπρεπε να ντρέπεται για τη συμπεριφορά της απέναντι στη Κα Γκερτσου και όχι να είναι είρων. Επιπλέον θα έπρεπε να ξαναπάει σχολείο για να μάθει ορθογραφία, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται στις γνώσεις της και όχι να έχει το θράσος να διοργανώνει σεμινάρια.Β

 2. Και μετά από όλα αυτά,η Βίκυ για τους φίλους, χωρίς ποτέ να εξηγεί πώς ακριβώς διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα,λέει πως είναι και κρίμα να χάσει την ευκαιρία επιμόρφωσης! Απίστευτη!
  Ήθος,χαρακτήρας, νοημοσύνη, επαγγελματισμός,ορθογραφία.. όλα έκδηλα σε δύο μηνύματα.

 3. Μου αρέσει που της είπε οτι θα χάσει και ευκαιρία επιμόρφωσης.. Η γυναίκα έχει σκύλο οδηγό και όπως λέει το άρθρο ο σκύλος αγχώνεται αν αποχωριστεί τον ιδιοκτήτη του.. Και η γυναίκα που διοργανώνει σεμινάριο σχετικά με το θέμα του απαγορεύει την είσοδο και θεωρεί πως γνωρίζει περισσότερα..Μάλιστα!

 4. Ο ν.3868/2010 αναφέρεται σε εκπαιδευμένους σκύλους των οποιων η εκπαιδευση αποδεικνύεται με διαδικασία η οποία όπως λέει θα περιγραφεί σε υπουργική απόφαση. Ουδέποτε εκδόθηκε η υπουργική απόφαση αυτή αρα δεν υπάρχει κανένας νόμιμα εκπαιδευμένος σκύλος στη χώρα μας. Άρα δεν βρίσκει εφαρμογή ακόμη η συγκεκριμένη διάταξη καθώς δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη κριτήρια και όροι εκπαίδευσης.

 5. Από περιέργεια μπήκα στο σάιτ του ΔΔΕΕΨΥ, βλέποντας ακρωνύμιο υποθέτει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για κάποιον επίσημο δημόσιο φορέα.
  Μια ιδιωτική επιχείρηση είναι, το «όραμα» της κυρίας Βασιλικής (Βίκης για τους φίλους) Βενέτη. Δεν ξέρω με ποιο επιχείρημα δεν επέτρεψαν την είσοδο του σκύλου στον χώρο. Τα παπούτσια των καλεσμένων που μπαινοβγαίνουν σε τουαλέτες δημοσίων χώρων έχουν πολύ πιο επικίνδυνα μικρόβια, E. Coil, Salmonella paratyphi, αν αυτή είναι η αγωνία των διοργανωτών. Στον 21ο αιώνα σε άλλες χώρες, η είσοδος ζώων επιτρέπεται σε νοσοκομεία, για την ψυχολογική υποστήριξη κυρίως παιδιών. Είναι μέρος της θεραπείας παιδιών με νεοπλασίες, με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι σκύλοι συνοδεύουν παντού ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αυτισμό ή με συχνές κρίσεις πανικού.

 6. Κύριε Δημοκίδη,
  Από ανθρώπους εγνωσμένης ευαισθησίας απαιτώ να έχουν και την αντίστοιχη δημοκρατική.

  Έτσι όπως δεν θα δημοσιεύατε ποτέ μια φωτογραφία που στο φόντο της θα υπήρχε ένα ρατσιστικό σύνθημα φρονώ ότι ομοίως η πρώτη φωτογραφία όπου σαφώς φαίνεται γραμμένο «ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” είναι ένα δεοντολογικό ολίσθημα. Δεν είναι ούτε η θεωρία των δύο άκρων, ούτε ίσες αποστάσεις.

  Δεν είναι ωραίο να περνάμε το μήνυμα ότι το ξύλο είναι καλό όπως η κυρία του άρθρου. Προσωπικά μιλώντας έχω αποκτήσει αλλεργία στη μονομερή ανεκτικότητα έναντι της βίας.

  Καθώς είστε εγνωσμένης ευαισθησίας, όπως προείπα, φρονω ότι εκ παραδρομής έγινε και ότι τώρα που ήρθε σε γνώση σας θα επανορθώσετε.

Αφήστε μια απάντηση