σε , ,

Όταν ο μπασκετμπολίστας Παπανικολάου (που μόλις μπήκε στην πολιτική με την ΝΔ) απειλούσε πως θα ακρωτηρίαζε σκυλιά

Λαμπρό παράδειγμα «αριστείας»…

Τις προάλλες μάθαμε αυτό:

Kyriakos Mitsotakis on Twitter

Γνώρισα τον Δημήτρη Παπανικολάου πριν από ένα χρόνο, σε έναν αγώνα μπάσκετ βουλευτών με παλαίμαχους παίκτες. Από τότε επικοινωνούμε τακτικά, κυρίως για θέματα αθλητισμού. Τον καλωσορίζω στη Ν.Δ. και τον ευχαριστώ για την διάθεσή του να συμβάλει στην επόμενη μέρα της χώρας μας.

Μπορεί να είναι εξαιρετικός παίκτης, όμως αξέχαστη (όχι για καλούς λόγους) μου έχει μείνει μια δημόσια τοποθέτηση του κ. Παπανικολάου σχετικά με τα ζώα.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας είναι κυνηγός. Όπως πολλοί που σκοτώνουν ζώα για διασκέδαση (τους), έχει και κυνηγόσκυλα που πιάνουν θύματά του.

Όταν το 2013, επί Σαμαρά δηλαδή, ένας νόμος θα άλλαζε τους κανόνες μεταφοράς και συμπεριφοράς για τα κυνηγόσκυλα, ο κ. Παπανικολάου έγινε έξαλλος που δεν θα μπορούσε να φέρεται όπως θέλει στα σκυλιά του. (Η νέα νομοθεσία απαγόρευε έναντι υψηλών προστίμων- τη μεταφορά σκύλων σε κουτιά πίσω από τα αυτοκίνητα, αλλά και την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς τους…)

Τότε λοιπόν έγραψε ένα στάτους στο facebook του για το υπουργείο που του «κάνουν κουμάντο οι φιλοζωϊκές».

Προφανώς ήταν τόσο έξαλλος που τα έγραψε όλα στα κεφαλαία…

 –ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΟΕ ΚΑΙ ΚΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
ΘΑ ΚΟΒΩ ΟΥΡΕΣ ΘΑ ΕΧΩ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ [ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΟΝ ΚΟΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΟΝΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ. ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΩΝ.

***

Να σημειωθεί πως μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου τα εξωτερικά «σκυλόκουτα» ήταν μια συνηθισμένη εικόνα. Η Ελλάδα επίσης υπέγραψε τον ευρωπαϊκό κανονισμό που απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των αυτιών και της ουράς των σκύλων – κανονισμό τον οποίο απειλούσε να παραβεί ο κ. Παπανικολάου δηλώνοντας ότι θα ακρωτηρίαζε ό,τι ήθελε.

Τα ξαναθυμήθηκα τώρα που παρουσιάζεται ως παράδειγμα «αριστείας» που θα βοηθήσει την πολιτική μας ζωή. Δεν ξέρω, μπορεί να έχει αλλάξει συμπεριφορά από τότε.

Το κακό όμως είναι πως αυτά που έλεγε όχι μόνο δεν ενοχλούν την πλειοψηφία (οι κυνηγοί από μόνη τους είναι τεράστια δεξαμενή ψήφων) αλλά ενδεχομένως την εκφράζουν κιόλας…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Άρη μπράβο, αυτά πρέπει να δημοσιεύονται. Σιχάθηκα με τις δηλώσεις του, αηδία σκέτη.
    Σαν να λέει «Θα ακρωτηριάζω ό,τι θέλω, άμα θέλω τρίποδο σκυλί θα έχω τρίποδο!»
    Τι απίστευτος άνθρωπος…

Αφήστε μια απάντηση