σε ,

“Πέφτω στα πόδια σας και σας παρακαλώ για τις μάσκες” – Ο ιερέας που έκανε τη διαφορά

Συγκλονιστικός, παίρνει πάνω τις «αμαρτίες» των πιστών που δεν θέλουν τη μάσκα

Με αφορμή το άρθρο μου αυτό…

Γιατί δεν τρώνε πρόστιμα κι αυτοί οι ξεδιάντροποι;

ο θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος μου έστειλε ενδεικτικές φωτογραφίες που δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα πηγάζει εξαιτίας των Ελλήνων παπάδων.

Πχ. στο Πατριαρχείο Αντιοχείας οι ιερείς εννοείται πως φορούν μάσκες:

ενώ τι να πούμε και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη!

Να δύο φωτογραφίες αυτής της εβδομάδας: Η μία στη Ρώμη με τον Πάπα

και κάποιες προχτεσινές απ’ την Ίμβρο, που φοράει μάσκα και μέσα στο ιερό βήμα.

[+] Μια δυνατή εξαίρεση

Μου έγραψε ο Οδυσσέας τα παρακάτω:

«Μόλις διάβασα το κείμενό σου για τους παπάδες και τις μάσκες. Λοιπόν, μια μαρτυρία μου για την σχετική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, που την αξιοποιείς όπως νομίζεις…

Ήμουν Παρασκευή βράδυ στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, όπου είχε ημιαγρυπνία. Εκεί, ακόμα κι έξω στο προαύλιο όπου καθόμουν με τον αδερφό μου, οι άνθρωποι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, φορούσαν μάσκα. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πήρε το λόγο κάποια στιγμή ο ιερέας Γεώργιος Μιλκας και για αρκετή ώρα μπορώ να πω, μίλησε για την ανάγκη του να φορούνε όλοι μάσκα.

Επέμενε πάρα πολύ και μάλιστα με εκφράσεις “πέφτω στα πόδια σας και σας παρακαλώ” (!) “αν σας σκανδαλίζει το να φοράτε μάσκα στην εκκλησία και το θεωρείτε ανήθικο, η αμαρτία πάνω μου- πείτε εμένα ανήθικο, τον πνευματικό σας” (!)

Παλιότερη φωτογραφία αρχείου: Ο αξιέπαινος ιερέας Γεώργιος Μιλκας

Είπε όμως και το εξής: Πως η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έχασε ήδη έναν ιερέα από κορωνοιο! Πρόκειται για τον π. Δημητριο Μποτινη, 59 ετων. Τον συγκεκριμένο ιερωμένο τον ήξερα κι εγώ, αφού εμένα πλάι στην ενορία του, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Μετεώρων.

Ο ιερέας Δ. Μποτίνης που πέθανε με κορωνοϊό

Έψαξα μετά στο ίντερνετ και όντως η είδηση επιβεβαιώνεται (κάποια σάιτ λένε πως δεν είχε υποκείμενο νοσημα, άλλα λένε για σακχαρώδη διαβήτη). [Κάπου υπάρχει μάλιστα η πληροφορία πως ο γιατρός του παπά καταγγέλλει πως δεν ιχνηλάτηθηκαν ποτέ οι επαφές του.]

Με τα ίδια τα αυτιά μου πάντως άκουσα τον π. Μιλκα να αναφέρει πως αυτή τη στιγμή (βράδυ Παρασκευής) υπάρχουν άλλοι τρεις ιερείς της Μητρόπολης θετικοί στον κορωνοιό και ένας μάλιστα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση…!

Αυτά από μικροφώνου ακούστηκαν σε ολόκληρο το εκκλησίασμα.»

***

Ευχαριστώ τον Οδυσσέα για τη μαρτυρία του, κι ένα μπράβο στον ιερέα Γεώργιο Μίλκα. Φοβάμαι πως είναι η εξαίρεση, αλλά είναι σημαντική εξαίρεση.

Ειδικά αυτό το «αν σας σκανδαλίζει το να φοράτε μάσκα στην εκκλησία και το θεωρείτε ανήθικο, η αμαρτία πάνω μου- πείτε εμένα ανήθικο, τον πνευματικό σας» το βρήκα συγκλονιστικό.

Θα έπρεπε να το ακούσει ίσως κι η εν λόγω κυρία…

*ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρώτα Με Ό,τι Θες: Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά σε άλλες 10 ερωτήσεις για τον κορωνοϊό

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote