σε ,

Πράγματα που μου αρέσουν τώρα | Το Yawth είναι ελεύθερο στο ίντερνετ

Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Λήδας Βαρτζιώτη και του Δημήτρη Τσακαλέα βρίσκεται δωρεάν στο Vimeo

(Αυτά είχα γράψει τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την προβολή του φιλμ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.)

Η εμμονή με το Instagram, ο τρόπος που τα παιδιά τώρα κανονίζουν συναντήσεις, οι απανωτές συνεννοήσεις μέσω messenger – όλα μοιάζουν διαφορετικά απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια (πόσο μάλλον απ’ ό,τι πριν μερικές δεκαετίες). Οι δυο υπέρταλαντούχοι νεαροί δημιουργοί τα παρουσιάζουν σπιντάτα, πολύχρωμα και σούπερ ρεαλιστικά, χωρίς να σ’ αφήσουν να πάρεις ανάσα.

Παρότι όμως οι τρόποι επικοινωνίας έχουν αλλάξει, τα συναισθήματα είναι πάνω-κάτω όπως τα θυμόμασταν, και το Yawth κερδίζει το στοίχημα επειδή, ευτυχώς, δε μένει μόνο στην επιφάνεια.

H άψογη καμπάνια του φιλμ μικρού μήκους Yawth για να κερδίσει υποψηφιότητα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας

***

Σήμερα είδα χάρη στο ποστ της Λήδας Βαρτζιώτη ότι το φιλμ έχει ανέβει στο Vimeo, μετά τον φεστιβαλικό του κύκλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

Yawth (Short Film)

Yawth is a story about the social media generation. A teenage short observational film of 2k18 youth who overuse the hashtag and emoji dialect. Festivals: 33rd Braunschweig International Film Festival, 41st Drama Short Film Festival, 24th Athens International Film Festival, 24th Youki International Youth Media Festival, 10th Fayetteville Film Festival and 22 more Official Selections.

Yawth | Καστ: Τζωρτζίνα Λιώση, Ρομάνα Λόμπατς, Παντελής Σαρρής, Δάνης Καραμιχαηλίδης, Γιώργος Λέντζας, Νίκος Κουάντρι, Αναστάσης Ροϊλός, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χριστίνα Μπακόλα, Ελένη Χρυσομάλλη, Ιωάννα Διγενάκη | Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη | Σενάριο: Δημήτρης Τσακαλέας | Παραγωγή: Μαρία Λασκαρίδου, Ηρώ Αηδόνη, Δημήτρης Τσακαλέας 
| Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου | Μοντάζ: Ηρα Ντίκα 
| Art Director: Βαγγέλης Καμπέρης | VFX: Παύλος Λύγουρης | Σχεδιασμός Ηχου: Δάφνη Φαραζή Μίξη Ηχου: Βάλια Τσέρου, Δάφνη Φαραζή | Ηχοληψία: Ευδοξία Δρακοπούλου | Μουσική: TENDTS, Kareem Kalokoh, Bolis prtn, Weste, Επάρατος | Color Correction: Μάνθος Σάρδης | Μακιγιάζ: Ολυ Λάζου, Εβελίνα Ρεβενήσιου | Σχεδιασμός Αφίσας: Barba Dee

[+] Το στάτους της Βαρτζιώτη:

Ακολουθεί μήνυμα από μένα και το Δημήτρη Τσακαλέα, γιατί μας κούρασε που δεν έχει social – we get it.

Τον Ιούλιο του 2016 ξεκίνησε η ιδέα του Yawth και η ιδέα να αρχίσουμε να κάνουμε σινεμά μαζί με το Δημήτρη και σιγά σιγά ξεκίνησε να δημιουργείτε μια όμορφη οικογένεια από αυτήν την ιδέα. Στη συνέχεια ήρθανε νέες ιδέες και πολλά mental breakdowns αλλά αυτό είναι άλλο post.

Το πρωτότοκο παιδί της ομάδας μας από σήμερα είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο και είμαστε ευτυχισμένοι που το μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Και θα κάνουμε quote Ηρω Αηδονη για να μιλήσουμε γι’ αυτό:
«Τα περισσότερα βράδια Παρασκευής ξεκινάνε με προσδοκίες, και το Yawth είναι μια ταινία ακριβώς για αυτό – για εκείνα τα βράδια που θέλεις τόσα πράγματα να συμβούν και τελικά συμβαίνουν τελείως διαφορετικά – με το δικό τους τρόπο.
Είναι μία pop ωδή για τα νιάτα, για τα φοιτητικά deadlines που δεν ένοιαξαν ποτέ κανέναν, για εκείνα τα πάρτι που ακούστηκαν πολύ αλλά έλεγαν λίγα, για τους φίλους που μας ακολουθούν στα πάντα αλλά και για εκείνος που δεν, για αυτούς/αυτές που ερωτευτήκαμε στιγμιαία και μας πλήγωσαν στιγμιαία επίσης, για τις τυχαίες συναντήσεις, για τα μηνύματα που περιμένουμε και για εκείνα που στέλνουμε, για τα τραγούδια που ακούμε σε επανάληψη, για τις ανατολές που είδαμε και για αυτές που έγιναν ακριβώς πίσω από τις πλάτες μας, για όλα εκείνα τα κατουρημένα φυτά έξω από τους χώρους των πάρτι.
Είναι μια ωδή για εμάς, που είχαμε την ανάγκη να κάνουμε σινεμά, γρήγορο, πολύχρωμο, ρυθμικό, χωρίς να θέλουμε να πούμε κάτι σημαντικό αλλά διαχειρίζοντάς το σαν να λέμε το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Είναι το δικό μας ημερολόγιο και των φίλων μας για εκείνα τα βράδια που τελικά θα (θέλαμε) (ίσως) (να) ξεχάσουμε.
Το Yawth είναι παραστρατημένη νιότη, όπως θα έπρεπε να είναι και η κάθε νιότη.»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ από καρδιάς όλους τους συντελεστές της ταινίας, τους φίλους μας, τους γονείς μας (το δικό μας Κέντρο Κινηματογράφου) και όλα τα indiegogo και τα πάρτι που κάναμε για να γίνει αυτή η ταινία.

*Περισσότερα  

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε