σε ,

Από ό,τι φαίνεται, οι Tiger Lillies είναι “ανεπιθύμητοι στα Εξάρχεια”

Η αποψινή συναυλία του γκρουπ στην πλατεία Εξαρχείων ακυρώθηκε λόγω της ανοιχτής στήριξης των Tiger Lillies στην Ουκρανία. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα

Tiger Lillies 1 1024x662 1

Τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων. Η συναυλία θα γινόταν σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2024 και πριν μόλις λίγες ώρες ανακοινώθηκε η ακύρωσή της. Ο λόγος; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συγκροτήματος το “πρόβλημα” φαίνεται αν είναι το γεγονός ότι η μπάντα είχε εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση ματαίωσης της συναυλίας:

“Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι στη γειτονιά μας στα Εξάρχεια εκφράζουν τις αρνητικές τους απόψεις κατά της συναυλίας των Tiger Lillies στην πλατεία – ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υποστήριξή τους υπέρ της Ουκρανίας που κατά πολλούς θεωρείται προβληματική- ένας άλλος επίσης λόγος είναι ο υπερβολικός αριθμός ατόμων που δήλωσαν συμμετοχή να παρακολουθήσουν τη συναυλία – τα λίγα τετραγωνικά που είναι διαθέσιμα δεν θα ήταν δυνατό να φιλοξενήσουν με ασφάλεια το συγκρότημα και το τεράστιο κοινό που αναμενόταν – κατόπιν αυτών είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σημερινή συναυλία – λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσαμε σε οποιονδήποτε.

Οι Tiger Lillies σας στέλνουν το δικό τους μήνυμα: “Ανυπομονούσαμε να παίξουμε απόψε στην πλατεία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους γείτονές μας που θα είναι μάλλον τόσο απογοητευμένοι όσο και εμείς που η παράσταση δεν θα προχωρήσει”.

Με λίγα λόγια: η συναυλία των Tiger Lillies ακυρώθηκε λόγω της ανοιχτής στήριξης που έχει εκφράσει η μπαντα στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, από πότε είναι ανεπιθύμητη μια μπάντα η οποία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και έχει ταχθεί κατά της αστυνόμευσης της πλατείας; Με τους όρους των “αντιτιθέμενων” βγάζει καν νόημα; Ή απλώς εμείς δεν το πιάνουμε;

Τον Ιούνιο του 2023, οι Tiger Lillies έγιναν η πρώτη μπάντα από το εξωτερικό που έπαιξαν στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σαν πράξη αλληλεγγύης. Τότε είχαν δηλώσει: “Η ρωσική κυβέρνηση είναι γκάνγκστερς και τραμπούκοι. Στεκόμαστε ενάντια στους απαίσιους τραμπούκους, στεκόμα ενάντια στους γκάνγκστερς”. Από ό,τι φαίνεται σε αυτή την πράξη “κολλάνε” τα αντίποινα της ακύρωσης της σημερινής τους συναυλίας στα Εξάρχεια.

Μερικές αντιδράσεις:

Ο δημοσιογράφος της LIFO, Θοδωρής Αντωνόπουλος, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

“Ακυρώθηκε διαβάζω η αποψινή συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων γιατί κάποιες εγχώριες αναρχοαριστερές ορντινάτσες του Πούτιν τσίνισαν επειδή το συγκρότημα έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Και σ’ ανώτερα.”

Στο X (πρώην Twitter): 

υπερήφανα ντροπή του έθνους.. #IStandWithJKRowling on Twitter: “Ματαιώνεται η αποψινή συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων κυρίως λόγω της υποστήριξής τους υπέρ της Ουκρανίας.Μπορείς να πας στην πλατεία Εξαρχείων και να φωνάξεις ο σύντροφος Πούτιν είναι μαλακας; pic.twitter.com/4xjSZMNo5b / Twitter”

Ματαιώνεται η αποψινή συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων κυρίως λόγω της υποστήριξής τους υπέρ της Ουκρανίας.Μπορείς να πας στην πλατεία Εξαρχείων και να φωνάξεις ο σύντροφος Πούτιν είναι μαλακας; pic.twitter.com/4xjSZMNo5b

Cpt Harlock ☠️ 宇宙海賊 🏴‍☠️ on Twitter: “Οι άλλοι ακύρωσαν το live των tiger lillies στη πλατεία Εξαρχείων επειδη “η ιδεολογία του γκρουπ θεωρείται προβληματική από ομάδες της περιοχής, λόγω της υποστήριξής τους υπέρ της Ουκρανίας”Μπράβο παιδιά, άλλη μια μέρα που νικήσατε τον ιδεολογικό πόλεμο στο κεφάλι σας. / Twitter”

Οι άλλοι ακύρωσαν το live των tiger lillies στη πλατεία Εξαρχείων επειδη “η ιδεολογία του γκρουπ θεωρείται προβληματική από ομάδες της περιοχής, λόγω της υποστήριξής τους υπέρ της Ουκρανίας”Μπράβο παιδιά, άλλη μια μέρα που νικήσατε τον ιδεολογικό πόλεμο στο κεφάλι σας.

Psolaris🇺🇦 on Twitter: “Εάν πάρεις ανοιχτά θέση υπέρ της Ουκρανίας είσαι εχθρός της Αριστερας και του βρωμιαρη ΠουτινΜε τον άνθρωπο #κκε#συριζα https://t.co/VGv91gZeSY / Twitter”

Εάν πάρεις ανοιχτά θέση υπέρ της Ουκρανίας είσαι εχθρός της Αριστερας και του βρωμιαρη ΠουτινΜε τον άνθρωπο #κκε#συριζα https://t.co/VGv91gZeSY

Από Instagram: 

404315896 779518200876872 7783211997458549128 n

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
3 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Voulis
Voulis
3 μήνες πριν

Βαρεθήκαμε να τρώμε αντρική τοξικότητα από παντού.

Ioannis_p
Ioannis_p
3 μήνες πριν

άλλο ένα μονόμπατο άρθρο, χωρίς να ψάχνει την άλλη άποψη. Επίσης υπονοειται κάπου ότι θα γινόταν φασαρία αν έπαιζαν τελικα οι Ταίγκερ Λίλις? η απλά μεγαλοποιύμε τα πράγματα για να έχουμε και εμείς ένα όφελος από την αρνητική διαφήμιση? λέω εγώ τώρα..

Άρης Δημοκίδης
Editor
Άρης Δημοκίδης
3 μήνες πριν
Απάντηση σε  Ioannis_p

Θέλετε να μας πείτε «την άλλη άποψη»; (Επίσης «άλλη» από ποια;)

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!