σε ,

10 συμβουλές για να καταπολεμήσεις το burnout

Αυτές οι «βαρετές συμβουλές» βοηθούν στη μείωση της εξάντλησης απελευθερώνοντας χρόνο και ενέργεια

1 24

Η εξάντληση μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αν και είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, μερικές φορές ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της επαγγελματικής εξάντλησης είναι να βρεις τρόπους να την καταπολεμήσεις. Ευτυχώς, άνθρωποι όπως η Gabriela Flax (@gabriela_flax) προσπαθούν να βάλουν τέλος στο στίγμα και να βοηθήσουν τους άλλους να ξεπεράσουν το άγχος, το στρες και την υπερένταση, εφαρμόζοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, λέει το buzzfeed.

Σε ένα από τα πιο viral βίντεο της, η Gabriela εξηγεί τις «10 βαρετές συμβουλές» που τη βοήθησαν να ξεπεράσει το burnout. Μία από αυτές είναι να διαλέξεις ένα “out outfit” και ένα “inside outfit” με το οποίο αισθάνεσαι άνετα. «Θα έχεις τρία σετ από το καθένα για να κάνεις το ντύσιμο σου απλό και χωρίς να χρειάζεται να πάρεις πολλές αποφάσεις», έγραψε στο βίντεο.

1 40

Μια άλλη απλή συμβουλή είναι να αγοράσεις χάρτινα πιάτα για να μην χρειάζεται να πλένεις κάθε φορά μετά το μαγείρεμα ή το φαγητό, αλλά και να παραγγέλνεις από υπηρεσία παράδοσης έτοιμου φαγητού μια φορά την εβδομάδα — εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

2 21

Εάν η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας αποτελείται αυτήν τη στιγμή από έναν τόνο προϊόντων και βημάτων, η Garbriela συνιστά την υποβάθμιση σε μια απλούστερη ρουτίνα και προτείνει να αναζητήσετε τρόπους να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη παίρνοντας τις αποφάσεις, όπως η αυτοματοποίηση των λογαριασμών σας και η ρύθμιση αυτόματων αποστολών (από ιστότοπους όπως το Amazon) ειδών πρώτης ανάγκης όπως η τουαλέτα χαρτί, χαρτοπετσέτες και οδοντόκρεμα, ώστε να μην χρειάζεται να αποφασίσετε πότε θα πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε αυτά τα είδη.

3 18

Άλλα βήματα περιλαμβάνουν την απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης  και τη διαγραφή εφαρμογών email από το κινητό.

Τέλος, προτείνει να έχετε έναν κάδο για τα καθαρά ρούχα και έναν για τα βρώμικα. Ο πρώτος προορίζεται για ρούχα που έχουν πλυθεί πρόσφατα, αλλά δεν είστε έτοιμοι να μαζέψετε εκείνη τη στιγμή. «Αυτό με βοήθησε να διατηρήσω το χώρο μου τακτοποιημένο (η ακαταστασία μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα!) χωρίς να νιώθω ότι έπρεπε να αποθηκεύω τα πάντα», έγραψε στο TikTok της.

4 14

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!